26 вересня 2014

Освітяни Баранівки не знають, які 3D-фільми підприємці показують учням у школах


26 вересня у Баранівській ЗОШ №2 школярів запросили на перегляд 3D-фільму. Демонстрацію фільму проводили прямо у спортивному залі навчального закладу, на що приїжджий підприємець отримав дозвіл від директора школи Сергія Сіцінського.


«Мені спокійніше, що вони тут. Бо якби вони десь орендували у місті зал, то мені прийшлося б організовувати тих дітей, хто хоче, щоб їх хтось туди вів. А так вони тут: пообідали, подивились кіно та й пішли на продовжений», - розповів директор школи.

Щоправда ні педагог-організатор Аліна Зубар, яка супроводжувала дітей на сеанс, ні керівник школи – не поцікавились тематикою фільму.

«Дозвіл в спортзалі я їм дав. Стосовно тематики цих фільмів обговорення у нас не було. Мова була про мультфільми, причому, які діти вибирають самі», - сказав Сергій Сіцінський.
 
Сам же підприємець розповів, що демонструє 3D-фільм на екологічну тему, про світ природи, підводний світ.

«Навчальному процесу, я думаю, це сприяє бо віртуальні технології дозволяють досягти ефекту присутності. Дітям подобається… Дозволи всі я маю. Вони у мене в машині. Можу показати, але зараз розпочинаю сеанс. Не хочу залишати апаратуру без догляду, бо я тут сам», - розповів приватний підприємець Іван Хворостовський з Хмельницького, додавши, що вартість квитка становить 20 грн.

При цьому підприємець не несе жодних витрат на оренду залу чи електроенергію, адже всю апаратуру підключає до шкільної електромережі. До речі, кошти приймаються тут же, в приміщенні навчального закладу, без будь-якого обліку та видачі квитків.
 
На запитання, чи знають у відділі освіти Баранівської райдержадміністрації про те, що заїжджі підприємці прямо у школах заробляють гроші на дітях, пропонуючи їм платні послуги, начальник відділу Михайло Мирончук сказав, що дозвіл на це дають чиновники в обласному управлінні освіти.

«Вони тільки у нас питали, чи можна по школам провести оцей перегляд і ми дозволяємо, при умові, що у них є письмовий дозвіл обласного управління. Це письмове погодження вони нам показували. Ми з ними нічого не оформляли, ніяких договорів з ними не заключали», - розповів Михайло Мирончук, зауваживши також, що не знає, який саме фільм демонструватимуть дітям. «Вони сказали - тематика фільмів екологічна. Перелік фільмів вони не показували, а просто сказали - на екологічну тематику», - додав Михайло Мирончук.



baranivka.blogspot.com

6 коментарів:

  1. Анонім27.09.14, 07:27

    20 гривень квиток для дитини коштує в обладнаному кінотеатрі з відповідним звуком і зручностями.Половину прибутків повинні перераховувати на зміцнення матеріально - технічної бази школи і допомоги нашим воякам.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім27.09.14, 21:29

    Нічого дивного. Такі "підприємці" їздять по всіх школах. Дивно лише, що у школах Житомира з дітей беруть 5 грн., в Новограді-Волинському 10 грн., а з баранівських дітей чомусь аж 20! У Баранівці люди самі багаті чи самі дурні?

    ВідповістиВидалити
  3. Оксана28.09.14, 19:15

    Дітям треба показувати всяке-різне, але хтось повинен контролювати цінову політику.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім29.09.14, 16:15

      Цінову політику? Може краще таких "підприємців"?

      Видалити
  4. Анонім29.09.14, 23:15

    Цей сайт-суцільна брехня, а так званий власник сайту -невіглас, який не тільки не розуміється в журналістиці, а ще й як базарний дід сам обирає коментарі, які залишає , а які постить на сайті. СОРОМ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім30.09.14, 10:56

      Саме тому він мабуть Ваш коментар і залишив)))))))

      Видалити