07 червня 2014

У Баранівці підліткам заборонять відвідувати кафе і дискотеки після 22:00


У Баранівці планують взяти під контроль перебування неповнолітніх у розважальних закладах у нічний час та недопущення продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.

Про це йшла мова 4 червня на нараді щодо дотримання законодавства про обмеження перебування неповнолітніх у вечірній час у розважальних закладах району та недопущення продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.

Участь у нараді взяли прокурор району Олексій Лугинець, голова районного суду Олександр Михалюк, заступник начальника РВ УМВС Руслан Корейба, начальник кримінально-виконавчої інспекції Юрій Осіпчук, заступник голови районної ради Володимир Цицюра, міський голова Анатолій Душко, голова Кам’янобрідської селищної ради Микола Ткаченко, голова Хижівської сільської ради Анатолій Бондарчук та приватні підприємці.

За словами першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Хіміча, проблеми відвідування дітьми розважальних закладів у нічний час та продажу неповнолітнім алкоголю і цигарок у Баранівці обговорюються вперше.

"Важко починати те, що роками не робилося, але хтось же має це розпочати. А розпочинати треба негайно", - зауважив перший заступник голови райдержадміністрації.

Під час наради присутні акцентували увагу на змінах законодавства, згідно яких:
«Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність. Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті. Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку».

"До осіб, які й надалі ігноруватимуть цю вимогу, ставлячи власний прибуток вище за здоров’я дітей, буде вжито найжорсткіші заходи відповідно до чинного законодавства", - наголосив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Хіміч.

Заступник начальника Баранівського РВ УМВС Руслан Корейба розповів про те, що у 2013 році працівниками райвідділу було складено і направлено до суду 62 адміністративні протоколи на неповнолітніх, із них 35 – за вживання алкоголю і 20 – куріння у громадському місці, інші – за дрібне хуліганство. З початку 2014 року на неповнолітніх складено 24 адмінпротоколи: 17 – за куріння, 4 – вживання алкоголю у громадських місцях, 3 – за дрібне хуліганство. На обліку в КМСД (кримінальній міліції у справах дітей) перебуває 15 неповнолітніх, із них 7 – за вчинення повторних адмінправопорушень.

За інформацією начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Галини Норинчак, яку вона отримала від слідчого відділу РВ УМВС, вже в поточному році на території Баранівського району 8 неповнолітніх скоїли 10 кримінальних правопорушень, тоді як за аналогічний період минулого року 1 неповнолітній скоїв 1 злочин.

1 коментар: