15 квітня 2014

Центр Баранівки: наша гордість чи сором?


Центральна частина будь-якого міста ― це його обличчя, його візитна картка. Чи змінився хоч якось центр нашого міста за останні роки чи навіть десятиліття ? Мабуть, що не дуже.

За останні роки центр міста змінився лише у тому, що з'явилося кілька сіті-лайтів, але і вони вже на сьогодні перебувають у жалюгідному стані.

Деякі сіті-лайти стоять просто з розбитим склом, а деякі, перемотані скотчем, ще дають змогу ознайомитись городянам із потріпаним вітром та дощем оголошенням про курси водіїв. У вечірній час половина з них взагалі не працює. І якщо, стоячи на площі Волі, просто озирнутися навколо, то можна побачити що завгодно: розмальовані фасади, обшарпаний кінотеатр, легендарні "Промтовари" та навіть загадкове дерево-ракета. Найбільш "зіпсовані" фантазери називають його "дерево у засобі контрацепції". Особливо яскраво доповнюють цю картину потрісканий асфальт, нерівні бордюри та "сучасні" вивіски на магазинах. Взагалі, у центрі міста і так примітивна архітектура, а перероблені під магазини приміщення спотворюють її ще більше.

Поспілкувавшись з городянами можна резюмувати, що переважна їх більшість не задоволена сьогоднішнім станом центральної частини Баранівки. На їхню думку, центру нашого міста бракує сучасних акцентів. Обурення як пішоходів, так і автомобілістів викликає стан доріг і тротуарів. А ще багатьом сумно через те, що влада хоч і робить ніби якийсь ремонт, але це не ремонт, а "заляпування невідомо чого невідомо чим" і, як правило, за рік "обвалюється та облущується". У багатьох недоліках, на думку баранівчан, винні органи влади, але водночас зміни, започатковані свого часу міською владою, які почалися з міського пляжу та стадіону, в більшості своїй сприймають позитивно і, навіть, з оптимізмом. Можливо, цих змін дочекається і центр нашого міста.




3 коментарі:

  1. Анонім16.04.14, 11:48

    Ладно здания и вывески, но зачем бить стекла в этих рекламных щитах?! Это уже не власть виновата а сами люди!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім16.04.14, 12:49

    А когда мусор мимо урн бросают это тоже власть виновата ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.04.14, 19:06

      Нет, но в этих облезлых зданиях - да. В деребане этих зданий для кучки "предпринимателей" под магазинчики - да. В уродских вывесках, как этот сэкондхэнд - тоже да. Почему не сделать кольцо на площади? Не открыть улицу Ленина? Там все равно, даже не смотря на знаки, ездят машины. Пешеходы в недоумении от присутствия авто, а водители имели ввиду знаки и пешеходов. Театр абсурда, чесслово.

      Видалити