25 квітня 2014

У Баранівці вшанували пам’ять загиблих на ЧАЕС


25 квітня біля меморіального комплексу «Подвигу тих, хто врятував світ» відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам’яті ліквідаторів тієї страшної Чорнобильської трагедії 1986 року.

У мітингу взяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Хіміч, заступник голови районної ради Володимир Цицюра, голова міської ради Анатолій Душко, голова спілки Чорнобильців Валентин Майданюк, благочинний Баранівського округу отець Роман, ветерани-чорнобильці, учнівська молодь, працівники підприємств і установ району та місцеві жителі.





Наприкінці заходу, присутні представники трудових колективів та організацій, поклали квіти до меморіального комплексу «Подвигу тих, хто врятував світ», що символізувало скорботу та вдячність за врятований світ.



В цей день, традиційно, уся громадськість згадує ті страшні часи, коли тисячі людей були кинуті на ліквідацію наслідків тієї страшної аварії . Багато хто з них поліг на місці, ще більше - у лікарнях, відчуваючи вплив наслідків радіоактивного опромінення. Та дехто, ще тримаючись разом, об’єднавшись у громадські організації, сьогодні намагаються відстояти своє право на лікування та підтримку.




"…Летить лелека над Чорнобилем, Нікому діток не несе" © Ліна Костенко

Немає коментарів:

Дописати коментар