25 жовтня 2018

У Баранівському районі розпочинається сезон полювання на копитних та хутрових


На території Баранівського району з 27 жовтня розпочинається сезон ліцензійного полювання на копитних тварин, а з 3 листопада мисливці зможуть полювати за відстрільними картками на хутрових звірів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

27 жовтня 2018 року розпочинається довгоочікуване для мисливців ліцензійне полювання на копитних тварин: лося, оленів європейського та плямистого, козулю, кабана; та хутрових - бобра, куницю лісову. Також з 3 листопада 2018 року мисливці зможуть полювати за відстрільними картками на зайця-русака, єнотовидного собаку, лисицю та вовка.

Строки полювання (конкретна дата відкриття та закриття полювання на певний вид мисливських тварин, дні полювання протягом тижня) та порядок його здійснення, а також норма добування мисливських тварин визначаються користувачем мисливських угідь у межах строків, визначених законодавством, за погодженням з Житомирською ОДА та Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Полювання на копитних тварин, бобра та куницю лісову буде проводитись за ліцензіями згідно із Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2017/2018 років» та Положенням про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань.

Полювання на зайця-русака здійснюватиметься за відстрільними картками у межах установленої пропускної спроможності мисливських угідь, погодженою з Житомирською ОДА та Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – одна голова. Норми відстрілу єнотовидного собаки, лисиці та вовка не лімітовані.

Відповідно до наказів користувачів мисливських угідь облавне та колективне полювання проводитиметься в суботу та неділю, можливе також проведення індивідуального полювання, яке дозволяється здійснювати в усі дні тижня.

Останніми роками почастішали випадки, коли похід з рушницею в угіддя перетворюється на біду. Відтак кожен мисливець повинен твердо знати правила поводження з рушницею, а також правила поведінки на полюванні в різних умовах і вимагати дотримання цих правил від оточуючих. Тільки таким чином можна запобігти нещасним випадкам на полюванні.

При стрільбі кулями мисливець має бути особливо обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.

Забороняється стріляти "на шум", по цілі, яку нечітко видно (під час туману, в сутінках, проти сонця та ін.) При полюванні в густому лісі, очереті необхідно бути особливо уважним, дотримуватись взятого напрямку, частіше підтримувати зв’язок з іншими мисливцями.

Нагадаємо, порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн штрафу та сплати збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.

Немає коментарів:

Дописати коментар