09 лютого 2018

Лісопромисловий комплекс у Баранівському районі за рік вдвічі збільшив виробництво


Лісопромисловий комплекс Баранівського лісомисливського господарства – другий в Україні, де встановили сучасне обладнання. Завдяки цьому за рік ефективність зросла в два з половиною рази.

«За прошлий рік переробили 56 тисяч метрів кубічних деревини. Це в місяць десь 5 тисяч кубів. Переробляєм в основному низькосортну деревину, яку дуже тяжко продати в круглому виді. Можна продати, але дуже по дешевій ціні. Завдяки переробці, ціна її, як сироростуще продаємо»,— каже Ігор Король, начальник лісопромислового комплексу ДП «Баранівське лісомисливське господарство».

Тут навчились отримувати прибуток від продажу виробів із низькосортної деревини, сухостійної та пошкодженої жуком-короїдом. Начальник лісомисливського господарства наголошує, що завдяки переробці отримують більше коштів, аніж від збуту відсирілої та необробленої деревини. Навіть залишки від обробки низькосортної деревини дають прибуток. Місцева котельня працює на пелетах із тирси: опалюються цехи, сушильні камери.

Однак, основною гордістю вважають виготовлення європіддонів та їх продаж на експорт. Минулоріч лісопромисловий комплекс отримав 5 млн грн прибутку. Завдяки цим коштам утримують тутешні вольєри з оленями та кабанами, закуповують нове обладнання. А от модернізація підприємства склала 7 млн грн, завдяки ефективній роботі – ці витрати можна окупити. На підприємстві працює понад 130 чоловік, середня заробітна плата – 9 тис. грн.


   прес-служба Баранівського лісмисгоспу

Немає коментарів:

Дописати коментар