16 лютого 2018

Баранівські рятувальники роз'яснили населенню правила пожежної безпеки у побуті


15 лютого фахівці служби порятунку провели у місті Баранівка комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору в рамках довготривалої акції «Увага опалювальний сезон».

Про це повіжомляє прес-служба У ДСНС у Житомирській області.

Проведення заходу саме на території населеного пункту, перш за все, спричинене загибеллю на пожежі одразу двох людей. Рейдова група спільно з журналістами виїжджала на місце трагедії, де рятувальники детально розповідали про обставини цієї пожежі.

Під час спільного брифінгу для ЗМІ, начальник Баранівського РС У ДСНС України в Житомирській області Сергій Нікітчин та спеціаліст Баранівської міської ради з питань безпеки життєдіяльності Петро Оксанчук наголосили на необхідності спільної боротьби з пожежами в оселях. Адже найболючішим питанням залишається дотримання громадянами вимог пожежної безпеки в оселях, особливо це стосується родин категорії ризику.

За допомогою рятувальників, вихованці місцевого дитсадка вчилися вибиратися із задимленого приміщення, а поліцейські навчали дітей, як діяти при виявленні небезпечних предметів. Під час практичного відпрацювання фахівці служби порятунку, з дозволу господарів, оглядали стан печей, електро- та газових приладів, надавали поради по безпечному їх використанню. Батькам наголошували на необхідності навчати дітей правилам пожежної безпеки, а також в жодному разі не залишати їх без нагляду вдома.

У кожній другій оселі фахівці виявляли різні недоліки: у когось впритул до печі стоїть ліжко, а хтось сушить одяг на печі. Подібні порушення правил пожежної безпеки можуть закінчитися не лише загоряння, а й загибеллю людей. Тому кожному, до кого завітали рятувальники, наголошувалось на тому, що власною безпекою нехтувати не варто. Усувати ж недоліки необхідно якомога швидше, адже відповідальність рятує життя.

Нагадаємо, 11 лютого у Баранівці внаслідок пожежі у будинку загинули двоє людей.





фото прес-служби У ДСНС у Житомирській області

Немає коментарів:

Дописати коментар