10 січня 2018

У Баранівському районі дідусь застрелив двох породистих собак, які напали на його обійстя


У селі Климентіївка Баранівського району поліція розбирається в бійці та стрілянині, котра виникла внаслідок інциденту з породистими собаками одного чоловіка та свійською птицею іншого.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 9 січня.

У селі Климентіївка Баранівського району розгорівся скандал через вбивство собак, що напали на обійстя пенсіонера. Дві лайки забігли в село і напали на свійських птахів. Власник садиби, 87-річний пенсіонер, на очах якого рвали курей, захищаючи своє господарство, застрелив псів. За своїх собак мисливець напав на старого. У справу втрутилася поліція.

90-річна пані Софія досі не може прийти до тями від того, що сталося – за її словами, на подвір’я серед дня прибігли двоє величезних псів і почали шматувати курей та гусей. Дід узявся за рушницю, щоб захистити своє господарство.

«Хоче одігнати, а знаєте, це великі собаки – він гарчить до діда, кидається кусатися. Приходить дід, каже, а може, це скажений. Дід за рушницю і каже – налякаю», - твердить жителька села Климентіївка Софія Маліцька.

Як наслідок, обох псів дідусь застрелив, але вже за кілька хвилин до подвір'я пенсіонерів прийшов власник собак, а коли побачив їхні трупи – нібито пішов на діда з кулаками.

«Дід кричить: ой бабо, вбивають мене! По голові його б’є, по чому бачить, і душив його», - каже дружина постраждалого.

У власника собак, мисливця Володимира Яроша, своя версія подій – він переконує, що нікого не бив, а того дня пішов полювати на кабана, коли двоє лайок раптово кинулися в бік подвір’я та не реагували на команди зупинитися. Псів чоловік знайшов за ошийниками з GPS.

«У цей час виходить дід із палкою, замахується на мене, каже: бандит, чого ти сюди прийшов? І хотів мене вдарити. Я почав його тримати, щоб він мене не вдарив. Я діда пальцем не зачепив», - твердить власник тварин.

У поліції вважають, що винними можуть бути обидві сторони, бо собаки мисливця заподіяли збитки господарю, а сам пенсіонер не мав права застосовувати зброю у населеному пункті. Ситуацію із бійкою правоохоронці поки що не коментують.

Пенсіонер спілкуватися з пресою відмовився, а от власник собак розповів, що вбиті Ярик і Агат – це породисті лайки, чемпіони України.

«Кращий представник породи у 2013 році. Друге місце на всеукраїнській виставці займав, був чемпіоном змагань по кабану, по барсуку», - каже Володимир Ярош. Ці слова підтверджує й експерт національної категорії по мисливським собакам Василь Осіпов.

«Можна сказати, що Україна втратила генофонд породи західносибірських лайок. Це еліта – 30 дипломів першого ступеня по різних видах звірів. Це тяжка втрата», - пояснив фахівець.

Власник собак запевняє, що якби була така можливість, то відшкодував би пенсіонеру збитки за домашню птицю удесятеро. Але тепер буде ще пильніше берегти своїх трьох лайок, що залишилися живими.

2 коментарі:

  1. Анонім19.01.18, 23:36

    Неконтрольовані чемпоіони що не реагують на команди, гасають як собі хотять по населеному пункту і патрають живність на чужому подвір'ї? Да-а-а, генофонд багато втратив. Ще тому експерту треба б мізки добре прочистити, щоб думав, що меле. Ідіот національної категорії. Щастя, що ніякої дитини не трапилося.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім28.01.18, 12:19

    Ці наші містечкові крутелики вже всім надоїли...Держіть свою псарню біля себе...чому люди повинні страждати?

    ВідповістиВидалити