08 січня 2018

Порошенко присвоїв шістьом жителькам Баранівського району звання «Мати-героїня»


5 січня голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський вручив нагрудні знаки та посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» шістьом жителькам Баранівського району.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської райдержадміністрації.

"5 січня голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський за дорученням голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича урочисто вручив посвідчення та нагрудні знаки багатодітним матерям: Тетяні Блиндюк і Галині Нечипорук з села Дубрівка, Людмилі Войціцькій з села Явне, Олені Карпович з села Смолдирів, Людмилі Печерській з села Млини та Тетяні Кривляк з села Глибочок, яким відповідно до указу Президента України удостоєно почесне звання "Мати-героїня", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 409 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» від 7 грудня 2017 року, до відзначення представлені 956 багатодітних матерів, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

Серед нагороджених - 70 жительок Житомирської області, з яких 6 - жительки Баранівського району. Троє із матерів-героїнь виховують по п'ятеро дітей, одна - семеро, одна - восьмеро і одна дев'ятеро. Окрім державних нагород, кожній жінці вже виплачено грошову допомогу у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, що на той час склало 16 тис. грн.



фото прес-служби Баранівської РДА

2 коментарі:

  1. Анонім15.01.18, 23:02

    потрібно нагороджувати не за кількість, а за якість. В тому числі у вихованні дітей! Будемо думати, що діти цих жінок-героїнь - якісні представникии суспільства.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.01.18, 11:54

      То ж саме за, як ви виражаєтесь, за "якість" і нагороджують. Спочатку прочитайте уважно третій абзац, а потім пишіть.

      Видалити