23 грудня 2017

Баранівські рятувальники протягом доби приборкали дві пожежі в житлових будинках


21 грудня у Баранівці до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку. Господиня оселі побачила, що біля груби тліє стіна та сповістила про це рятувальників.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в Житомирській області.

"21 грудня о 19:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в місті Баранівка. Господиня оселі побачила, що біля груби тліє стіна. Про це вона і сповістила рятувальників", - йдеться у повідомленні.

По прибуттю вогнеборців, у помешканні спостерігалось незначне задимлення. З’ясувалося, що горить дерев’яне перекриття навколо груби. Вогнеборці розібрали пошкоджені полум’ям конструкції та пролили їх водою, аби запобігти подальшому горінню.

За даними пожежних, о 20:05 пожежу локалізували, а о 20:40 - повністю ліквідували. За попередньою версією, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Вогонь пошкодив 6 кв.м перекриття та 8 кв.м стіни.

Загоряння ще одного помешкання у Баранівці вогнеборці ліквідовували о 2:30. Чоловік прийшов уночі з роботи і побачив, що із сусіднього двоповерхового будинку йде густий дим. Він знав, що господарів оселі вдома немає, тому негайно викликав рятувальників.

Вогнеборці, які прибули до місця виклику встановили, що в будинку спостерігається сильне задимлення. Провівши розвідку в апаратах на стиснутому повітрі всередині житла, вони виявили осередок займання в коридорі, де горіла розподільча коробка.

Пожежу локалізували о 2:55, а о 3:20 - повністю ліквідували. Вогнем пошкоджено 10 кв. м перекриття. Подальшого розповсюдження полум’я оселею вогнеборці не допустили.

За припущенням фахівців, до пожежі призвело коротке замикання електромережі.

Внаслідок обох випадків загиблих та травмованих не виявлено.

Нагадаємо, 24 листопада у Баранівці в результаті пожежі згорів дах житлового будинку.

фото прес-служби У ДСНС у Житомирській області

Немає коментарів:

Дописати коментар