25 лютого 2016

У Нацполіції прокоментували ситуацію щодо рабства у Баранівському районі


За фактом незаконного позбавлення волі у Баранівському районі проводиться досудове розслідування. Про це 25 лютого на прес-конференції повідомив заступник начальника – начальник слідчого управління ГУНП Житомирщини Олександр Радченко.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

"За ухвалою Новоград-Волинського міжрайонного суду було проведено низку заходів у домоволодінні осіб, які підозрюються у незаконному позбавленні волі особи. У результаті поліцейські виявили ще одного чоловіка, який, за попередньо з’ясованими даними, також утримувався у вказаному домоволодінні", - розповів Олександр Радченко.

10 лютого до Головного управління Нацполіції в Житомирській області звернувся 22-річний житель Баранівського району з заявою про те, що упродовж тривалого часу двоє місцевих жителів утримували його в своєму будинку та примушували працювати у них в господарстві.

У ході досудового розслідування поліцейські допитали низку осіб, призначили і провели судово-медичну експертизу потерпілих. Відбулися кілька санкціонованих обшуків у помешканнях, де вилучли матеріали, що можуть вказувати на злочинну діяльність.

"У рамках досудового розслідування, яке проводиться всебічно, об’єктивно і неупереджено, слідчі встановлюють усі вчинені фігурантами кримінального провадження протиправні діяння, яким у результаті буде надано належну правову оцінку, а винних притягнуто до відповідальності згідно із законом", - зазначив Олександр Радченко.

Водночас для перевірки інформації, викладеної в окремих мас-медіа, щодо порушень з боку працівників Баранівського відділення поліції керівник ГУНП в Житомирській області Валерій Рудик призначив службове розслідування, матеріали якого мають передати до прокуратури для прийняття рішення відповідно до законодавства.

відео з сайту ГУНП в Житомирській області

Немає коментарів:

Дописати коментар