29 лютого 2016

У Баранівській РДА запевняють, що ніхто відключати школи від газу не буде


У Баранівській райдержадміністрації запевняють, що відключати від газопостачання заклади освіти ніхто не буде. Зізнаються, що проблеми з оплатою за послуги з газопостачання мають, але гроші на рахунку є.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівській РДА.

За словами голови Баранівської РДА Миколи Вельчинського, проблема з оплатою за послуги з газопостачання виникла через те, що не відбувся тендер і немає договору з постачальником.

"Ніхто відключати школи від газового опалення не буде. Проблема в тому, що на сьогоднішній день є заборгованість у 320 тисяч гривень за січень. Ця заборгованість виникла через те, що для розрахунку з постачальником газу повинен бути укладений договір. На сьогоднішній день договір не укладено в зв'язку з тим, що не відбувся тендер. Він не відбувся через те, що на торги були подані документи тільки одного продавця газу, а згідно закону повинно бути мінімум два продавці. Виникла така ситуауція, що у нас гроші на рахунку є, а немає кому заплатити", - розповів Микола Вельчинський.

Наразі "Житомиргазу" направили гарантійний лист, а після проведення у березні тендеру і заключення договору на газопостачання заборгованість мають погасити.

"Вже на наступному тендері, який відбудеться у березні, ми матимемо право заключити договір навіть якщо буде один продавець. Ми домовились з "Житомиргазом", дали їм гарантійний лист, що у березні, після тендеру, з ними буде проведений розрахунок. Вони погодились, бо така ситуація склалася ще у 8 районах області. На сьогоднішній день питання по газу для котелень шкіл Баранівського району закрите", - зазначив голова РДА.

Нагадаємо, «Житомиргаз» планує відключити від газу школи у Баранівському районі.

Немає коментарів:

Дописати коментар