08 лютого 2016

Депутати Баранівської міськради затвердили міський бюджет на 2016 рік


28 січня на сесії Баранівської міської ради депутати затвердили міський бюджет на 2016 рік з доходами 10,879 млн грн і витратами 10,579 млн грн. У сесійній залі були присутні 23 із 26 депутатів міськради.

Профіцит міського бюджету у сумі 300 тис. грн, у тому числі доходи спеціального фонду міського бюджету - 300 тис. грн (погашення місцевого боргу по кредиту Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО).

Доходи міського бюджету на 2016 рік затверджені у сумі 10 млн 879,848 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету - 9 млн 636,148 тис. грн, доходи спеціального фонду міського бюджету - 1 млн 243,7 тис. грн. Видатки міського бюджету - 10 млн 579,848 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету - 7 млн 611,545 тис. грн, видатки спеціального фонду міського бюджету - 2 млн 968,303 тис. грн.

Міжбюджетний трансферт з районного бюджету у вигляді субвенції на утримання ДНЗ "Сонечко", міського Будинку культури та бібліотеки складає 3 млн 531,148 тис. грн.

У переліку об'єктів, фінансування яких буде здійснюватися у 2016 році за рахунок коштів бюджету розвитку та коштів, що передаються із загального фонду зазначені:
  • виготовлення проектно-кошторисної документації на заходи з енергозбереження по адмінприміщенню, придбання комп'ютерної техніки тощо - 160 тис. грн,
  • будівництво водозабірної свердловини - 1 млн 478,725 тис. грн,
  • оплата проектно-кошторисної документації на освітлення вулиць, придбання обладнання та устаткування на потреби відділу благоустрою - 80 тис. грн,
  • оплата робіт з виготовлення генерального плану міта - 94,278 тис. грн,
  • експертні висновки щодо вартості земельних ділянок - 25 тис. грн.




22 коментарі:

  1. Анонім08.02.16, 19:57

    Чули,що сесія була гаряченька, Душківці прямо випрошували собі зарплати і премії, а "честь і совість міського голови" сказала,що за зарплату в 3000 гривень працювати не буде.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.02.16, 20:58

      Слухайте, можу підтвердити як депутат. Дійсно рахували, обговорювали, сперечалися - це правда. Але щоб прямо випрошували то не перебільшуйте. Я здогадуюсь хто це пише і мені дивно. В результаті і Ви, і я, і всі решта депутатів проголусували "ЗА". Для чого тепер тут оце все писати?

      Видалити
    2. Та який ти в х-ра дапутат, що назватися не можеш.

      Видалити
    3. Анонім09.02.16, 08:40

      Дійсно, випрошували. А як же інакше назвати ультиматуми "честі й совісті міського голови"? Хіба на сесії районної ради голова чи заступник говорили щось подібне? Просто погодилися з депутатами, які затвердили для них премію не більше 30%. Тоді як мер виклянчив собі 100%, а дорогим у прямому й переносному смислі замам - по 70%. То виходить, що в районній раді та адміністрації можуть працювати без премій чи з мінімальними преміями, а в мерії - тільки з солідними преміями? І це при тому, що цю "честь і совість" розвантажили повністю, набравши нових радників та спеціалістів! Щось дуже дорого обходиться молода мерська команда для міського бюджету!

      Видалити
    4. Земельник09.02.16, 09:04

      Анонім-Леночка молодчинка майже достовірно переказала інформацію від агента "Л Зем"))))) Тільки от біда, сама то забула як премією випрошувала в суді)))) а зараз говорить про випрошування. Ой як жаба - давить))) Лена бережи нерви!!!!

      Видалити
    5. Анонім09.02.16, 11:15

      А потім мер буде всім говорить, що Київ забрав грові від місцевих рад.

      Видалити
  2. Анонім09.02.16, 12:05

    А підвісний міст на заріччя де?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Міст,дороги та решта добра для мешканців міста планується у разі перевиконання бюджета.

      Видалити
    2. Анонім09.02.16, 16:58

      У разі перевиконання бюджету мер знову буде клянчити на захищені статті: зарплата та енергоносії. Бо ви ж, дорогі наші депутати, дозволили йому в міжсесійний період вносити зміни до бюджету. Тепер він має повне право зняти з енергоносіїїв, поставити гарні зарплати підлеглим з бонусом для відкату, а потім буде вам вішати лапшу, що в нього недостатньо коштів на енергоносії і ви, як сліпі кошенята, гордо піднімете руки й проголосуєте... А моста, доріг, нормального вуличного освітлення як не було, так і не буде!

      Видалити
    3. Павло09.02.16, 19:43

      Так, проголосували за право вносити зміни до бюджету в міжсесійний період, але саме за виключенням пунктів про зарплати (і не тільки). Так що треба спочатку інформацію достовірну мати, а вже потім коментарі писати.

      Видалити
    4. Анонім10.02.16, 12:29

      Павле, не знаю, за що там депутати голосували, але у рішенні про бюджет, яке опубліковано в газеті Слово Полісся і підписане мером, зазначено, що міському голові дозволяється в міжсесійний період вносити зміни до бюджету в межах однієї функції. Це означає, що в межах функції "дошкільний навчальний заклад" чи наприклад "управління" мер спокійно має право зняти кошти з енергоносіїв і кинути їх на зарплату. А потім розпинатися на сесії, що немає чим заплатити за газ у дитсадку. Сесія в основному контролює (хоч і недостатньо) тільки зарплати мера і заступників. А меру ніхто не завадить поставити високу премію директору стадіону чи будь-кому з бухгалтерів, які ведуть садочок, культуру чи благоустрій, або іншим працівникам, щоб вони віддали її частину на його потреби. А про те, що депутати не знають, що приймають, свідчить той факт, що вони вже затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2015 рік без особливих запитань і зауважень. Наприклад, ніхто не поцікавився, чому в Баранівці найвищі в районі видатки на культуру (у % відношенні до населення), не запитали, чому працівнику БК оплатили закордонне відрядження, на яке витратили більше 4000 гривен коштів бюджету, не поцікавилися преміальними керівників установ міської ради, їх заступників та бухгалтерів... І так можна продовжувати. Дійсно, сліпі кошенята, а не депутати, яких мер і його молода команда легко обводять навколо пальця!

      Видалити
  3. Анонім10.02.16, 08:01

    Там анонім запитав де міст на Заріччя. А ще потрібно запитати де пам"ятник вождю комуняцькому? а якщо продали,то за скільки і де ж ті гроші? А як справи з памятником Кобзареві,чи може постамент тримають для когось з місцевих?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.02.16, 15:00

      Та не згадуйте йому про Шевченка, бо знову щось із пластиліну запропонує.

      Видалити
  4. Анонім10.02.16, 08:09

    Мер за себе наполегливо премію не просив, бо йому це не вигідно. З нього виконавча служба вираховує проценти за непогашений ним кредит. Просив за своїх підлеглих. Більшу суму нарахують їм, а вони йому повернуть готівкою. Мер по тому буде розказувати, що у нас немає держави. Буде бити себе в груди, що потрібно боротися, то нехай начинає із себе. На даний час іде відмивання коштів через міський будинок культури. Там одному із замів Шляхтенка ставлять "заоблачну" премію. От вам і приклад патріотизму. Бити себе в груди перед народом однією рукою та демонструвати навіяння боротьби за справедливість, а брати іншою рукою собі в карман - це "класична мораль".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.02.16, 12:41

      А той зам, якому платять такі величезні премії, навіть не знає, як відчиняються двері в будинок культури, і зовсім не має відповідної освіти. Зате для мера на обід час від часу пече качку, гуску чи щуку, за яку мер платить ще більшими преміальними. Найгірше те, що це всіх влаштовує: зама директора БК, який отримує гроші ні за що, мера, який має відкат з преміальних + качку (гуску, щуку і т.д.) раз на тиждень, "честь і совість міської ради", яка смачно заїдає коньяк тими "печеними делікатесами" і називає цього зама "другою мамою", а також депутатів, які вірять байкам про те, що недостатньо фінансування і у всьому винне керівництво країни, а мер дуже чесний і справедливий, бо йому так болить, так болить...

      Видалити
    2. Анонім10.02.16, 20:53

      Да в Баранівці не собаки хворі на сказ!!!

      Видалити
    3. Анонім11.02.16, 15:54

      У будинку культури скоро від культури тільки Шляхтенко і залишиться. Понабирали бо зна кого. Це вже не будинок культури, а кантора для тих, кого мер на роботу пристроює. Спочатку якась мала у штаті зявилась. Написано веде гуртки. Які гуртки, коли веде, кому? Їй самій ще на гуртки ходити треба. Знову ж таки цей зам новоявлений. Яке відношення до культури має і що там забув не зрозуміло. Пане мер, люди ж не сліпі, так же не можна. Ви ж самі кульпрацівник у минулому, а на що БК перетворили...

      Видалити
    4. Анонім11.02.16, 16:05

      А чому Оханську без освіти відповідної і відсутності вищої поставили заступником директора БК.За чим дивляться правоохоронні органи та депутати?

      Видалити
    5. Анонім11.02.16, 16:45

      А при чому тут правоохоронні органи?)) Та й депутати теж. Хоча могли б звернути увагу, мають право. Як на мене, то це до голови питання і є. Ну і до Шляхтенка, директор як не як, а мовчить.

      Видалити
  5. Анонім10.02.16, 09:59

    Нічого не скажаш, гарно розвів депутатів.Мастак у своїй справі....

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім10.02.16, 14:10

    Так багато коментарів і правильно. Бюджет міста - це кошти територіальної громади і повинен бути контроль. Премії мають бути, але "не захмарні". Повинно бути положення про премії розроблене виконкомом та затверджене сесією, де чітко визначається хто, скільки і за що получає. Якщо депутати не потребують оприлюднити положення про преміювання, то мер і на далі із свого барського плеча, як захоче так і буде платити. Смішно, що у директора БК в рази менша премія чим у зама.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім11.02.16, 11:18

    Не встигли прийняти бюджет, як вже пропонують зміни до його

    ВідповістиВидалити