28 січня 2016

У Баранівському районі ветерану війни відключили газ


У селі Довбиш ветерану війни Ядвізі Голуб за борги відключили газ. У результаті, коли вдарили морози, у хаті пенсіонерки вийшла з ладу система опалення - полопалися чугунні батареї.

Про це йдеться у сюжеті Надзвичайних новин від 28 січня.

Раніше пенсіонерка обігрівала хату газом, але його відключили за борги. Ядвіга Вікторівна їх не визнає, каже, що завжди платила справно.

Звернення до газовиків про перерахунок та звірку виплат не принесли результатів. У службі пояснюють, що борги у споживачки через те, що вона неправильно рахувала.

У газовій службі запевняють, що про відключення жінку попереджали, щоправда, усно.

Пенсіонерка звернулася за допомогою до Баранівській райдержадміністрації, де їй пообіцяли
допомогти погасити борги і запевнили, що газ для неї підключать.

Зараз пенсіонерка рятується від холоду дровами, які привіз сільський голова Довбиша.

Хто ремонтуватиме систему опалення, яка вийшла з ладу через морози - поки невідмо.

відео користувача Надзвичайні новини

21 коментар:

  1. Анонім28.01.16, 22:58

    Козли! Найшли на кому зекономить. Їх би посадить тепер на ті батареї і прикувать до кінця зими. Якщо доживуть. Совість зовсім атрофувалась. Пани що їздять на пузатих джипах не платять роками і нічого. Бо платить за щось там, газ чи світло чи воду- такі дурниці їх оскорбляють!!!!!. Поставили забори двухметрови, посадили собачар- попробуй тільки зайди. Ну да- таких чіпать страшно. І не положено. Так відірвались на старій беззахисній бабусі.
    А що значить- рахувала неправильно??? Чого вона має рахувать а їй потім будуть казать що неправильно? Де рахунки на оплату, причому доставлені вчасно і вручені в руки? Бо потом можна які хоч байки розказувать. Документи мають бути. З числом, штампом, підписом.
    Що за дитячий лепет- запевняють що попереджали усно? Усно можна запевнять що пять разів катався на НЛО і на тому тижні пив чай з Петром І, а хтось повірить? Як розуміть- звернення про звірку не принесло результатів? Звернення було офіціальне чи тож усне?
    А про субсидіі хто небуть із умніків газової служби їй казав? Хотя би усно? Там мабудь і боргу того було не стільки. Аби причіпиться.
    Подумайте! Ветеран війни... Варто було воювать за таких, що сьгодня так душевно помогають зиму пережити? Тоді мабудь у світі було більше правди.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім29.01.16, 00:13

      Репетуєте? Дивуєтесь? Козлами обзиваєте? А козли не ті, хто їй газ відключив, а ми з вами. Пояснити? Того боргу було аж раптом 600 гривень. Таку велику суму можна було знайти для бабусі за один день. Чи той самий голова міг виписати як допомогу чи навіть просто люди по селу по гривні скинулись. Тут виходить так, що нікому до неї не було діла, аж поки це на телебачення не потрапило. То хто козли? Ніж тут репетувати озирніться навколо. Може така сама бабуся живе з вами поруч...

      Видалити
    2. Анонім29.01.16, 12:32

      Тi хто в адмiн.кабiнетах сидять -у них серця нема. Ще не бачив чиновника щоб зi своєi кишенi- за просто так-допомiг тим-хто потребують. Люди без серця - не можуть бути у владi.

      Видалити
    3. Анонім30.01.16, 10:22

      Адміністрація взагалі тут ні до чого.Такі питання має вирішувать сільський голова. Там же не тисячі. Я думаю, що бабця заробила щоб про неї у селі подбали.

      Видалити
  2. фірташ29.01.16, 06:37

    начальник газового господарства не є спеціаліст у даній галузі це раз,і весь прецендент виник із-за працівників газової які не до кінця розібралися з данною ситуацією,а нарахування боргу в газовій проводять по дебільному,якщо людина використала одну кількість газу ,то працівники газової нараховують іншу суму говорять що так компютер видав,а що вже до кожного котла і плити в районі підключено компютер,сплата ведеться по лічильнику,чи вже і газова намагається проводити розводняк,устроїти лохотрон...газова то є сепаратисти... працюють на східного агресора.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім29.01.16, 15:28

    А що ж робить наша районна рада ветеранів, з її новим головою? Якщо більше нічим підсобить ветерану, то хоч би з підрахунками допомогли. Чи та сама польська громада, бабця ж в костел ходить.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім29.01.16, 16:08

    В усіх нормальних областях приходять платіжки як на світло так і на газ. Людина повинна орієнтуватись по квитанції, яка у неї переплата чи заборгованість, а не вистоювати в черзі у газовій конторі, щоб дізнатись ту чи іншу інформацію. Я вважаю, що це прогалина у роботі газової служби. Бабуся у 92 роки могла і помилитися при написанні показників лічильника, а також у підрахунку вартості за спожитий газ.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім29.01.16, 18:08

    а соціальні працівники навіщо. моглиб допомогти субсидію оформити це десь 50% вартості

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім30.01.16, 12:14

      Субсидія надається тільки при відсутності заборгованості. Спочатку треба відновити газопостачання будинку, а тоді звертатися за наданням субсидії! Думаю, район надасть бабусі допомогу на погашення боргу, щоб можна було відновити договір на газопостачання й подати документи на субсидію.

      Видалити
    2. Анонім30.01.16, 17:54

      З боргами вже понятно,як що тільки зроблять а не поговорять і забудуть. А хто батареі і труби бабі купить і опалювання приведе у робоче стан? Там збитків не на одну тисячу і не по її вині.

      Видалити
  6. Анонім30.01.16, 19:27

    газова затупила...і тупить далі... ну тупіть...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім30.01.16, 20:47

      Причому туплять неслабо. Знайшли вихід - реструктуризувати бабці борг. Для цього їй треба приїхати в Баранівку підписати договір про реструктуризацію боргу. Нормально? 90-річній бабці їхати в Баранівку, щоб бумажку підписати... Невже здоровий глузд не підказує, що доречно було б тому хто приїздив відключати, самому приїхати до неї з цими паперами та заодно вибачитись за непорозуміння?

      Видалити
  7. Анонім30.01.16, 22:29

    КАПЕЦ ЛЮДИН1 В ТАКОМУ В1Ц1 ТАКЕ ЗРОБИТИ ЦЕ УГОЛОВНЩИНА..ПОВИНЕН В1ДПОВ1СТИ НАЧАЛЬНИК ГАЗОВО1 СЛУЖБИ....1 ВСЕЙ РЕМОНТ ЗРОБИТИ ЗА ЙОГО РАХУНОК...ЦЯ СПРАВА ПОВИНА БУТИ НА ПОВ1СТ1 У ПРОКУРОРА 1 АДМ1Н1СИРАЦ11 РАЙОНУ..ПРОСТО ГАНЬБА...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.02.16, 21:05

      я вас підпримюу ганьба шкабарі поззоор

      Видалити
  8. Анонім31.01.16, 01:47

    бабусі 90 років. Вона сплачує 50% відсотків. І по любому їй ще повинна бути субсидія. А наше газове господарство уже давно бере на себе більше ніж може донести. Ні совісті в них ні сорому.

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім31.01.16, 14:14

    Дали подачку- а труби хто поставить ? Вся проблема в тому , що зараз кожен себе вигорожує. I сел. рада, i адмiнiстрацiя ,i газова служба. Хоча ви всi виннi , бо жоден з вас нiчого не зробив, щоб уникнути ситуацii. ХАЛАТНЕ ВIДНОШЕННЯ !! Просто сидять в кабiнетах вiд зарплати до зарплати.

    ВідповістиВидалити
  10. Богдан31.01.16, 16:48

    Згоден з попередніми коментарями про те, що газова затупила. Звичайно, що боржників треба відключати, тут я газову навіть підтримую, але ж... Навіть якщо не хотіли допомогти бабусі розібратися з її боргами, почекали б вже до весни, бо зі сторони це виглядає дуже цинічно, коли посеред зими відключають газ 90 річній бабусі ветерану війни.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. фірташ31.01.16, 18:55

      а хто в тій газовій може думати головою, ніхто не думає, дають квитанції про заборгованість, в якій треба сплатити за невикористаний газ, тобто показники на лічильнику менші , а сплатити треба за більші показники які виставили у квитанціїї і пишуть що це заборгованість, то це ж чистої води дебідізм у всієї газової служби з її керівником...так і ту бабусю розвели неуки хре..і,невже не буде божої кари за несправедливість...

      Видалити
  11. Анонім02.02.16, 17:10

    Так Ви мабуть і не знаєте що бабусю було відключено від газу в липні минулого року, а голова селищної ради замість того щоб допомогти людям, які його обрали головою, палець об палець не вдарив для того щоб до зими бабусі погасити борг та відновити газопостачання (хоча вона куди тільки не зверталася і в РДА і т.д.)
    Селищний голова планує "попіаритися" та надіється що скоро його оберуть Довбишської громади, а не переймається проблемами жителів свого селища. От і вся проблема...
    Тільки голова не враховує, що якщо він не здатен вирішити проблеми жителів Довбиша, то як він зможе вирішити проблеми більшої кількості обранців???
    Отже "газовщики" свою роботу роблять справно (мовляв закон є закон), а от ми повинні подумати чи виконує завдання голова селищної ради зі своєю "свитою", якого ми обрали та платимо їм немалу заробітну плату зі своїх податків. Так нехай відпрацьовують, на то і місцеві органи влади щоб вирішувати повсякденні проблеми жителів свого селища і насамперед незахищених верств населення. Від себе особисто скажу - Юрко "спустись на землю"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.02.16, 20:19

      На одному житомирському сайті цю тему "Домашин-Довбиш-Житомиргаз" вже давно мусолять. А тепер раптом ICTV в селі зявилося... Я не знаю за ким правда, у Довбиші люди не дурні, все бачать, самі розберуться.

      Видалити
  12. Довбишанин02.02.16, 21:37

    Це що дехто планує що Домашин буде головою Довбишської громади - Ви що!!! Це вже треба в дзвони бити та караул кричати. Вже він я думаю накерувався. Він ще може ICTV розказати що підняв хлібозавод і фарфоровий завод, і щоб не вибори про нещасну бабусю ніхто б і не згадав.

    ВідповістиВидалити