22 січня 2016

У Баранівку привезли 60 ящиків благодійної допомоги з Польщі


У Баранівку привезли 60 ящиків благодійної допомоги з Польщі. У такий спосіб поляки підтримують та вітають з різдвяними святами українців, які мають польське походження.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

"Нещодавно в Україну приїхало 5 автомобілів з Польщі. Вони привезли 1 500 продуктових наборів та речі. Один із цих автомобілів прибув до Баранівки. У Баранівку поляки привезли 60 ящиків благодійної допомоги. Вантаж було передано керівнику громадської організації «Польська світлиця» Людмилі Хіміч. У такий спосіб поляки підтримують та вітають із Різдвяними святами українців, які мають польське походження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначено у повідомленні, продукти та речі зібрали мешканці польських міст Люблін та Луків. Крім того, м'ясокомбінат міста Луків виділив 600 консервів.


фото з сайту Баранівської міськради

4 коментарі:

  1. Анонім24.01.16, 20:33

    За допомогу полякам спасибі, але якось дивно, що МІСТО-ПОБРАТИМ допамагає лише жителям, які мають польське походження. Всі решта не побратими чи як?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.01.16, 22:30

      Згоден. Тоді так у договорі про партнерство і напишіть, що жителі міста Луків - це побратими для жителів Баранівки, які є поляками за етнічним походженням. Принаймі, це буде чесно.

      Видалити
  2. Анонім25.01.16, 16:09

    Звичайно, дарованому коню в зуби не заглядають. Але зайдіть на сайти інших міст і побачите, що там міста-побратими з сусідніх держав надають у рамках співпраці гуманітарну допомогу мобілізованим в АТО (медикаментами, деззасобами, приладами нічного бачення і т.ін.), допомагають покращити матеріальну базу навчальних та спортивних закладів, тобто проводять більш широкомасштабні акції. Нащо далеко ходити? У Довбиші наприклад з метою вивчення польської мови польська громада передала для школи підручники та інші навчальні матеріали. А тут співпраця якась дивна. А може саме така "гуманітарка" й вигідна для мера? Може, краще нагодувати консервами 600 потенційних виборців, ніж подарувати компютер для школи чи садочка? Через те співпраця і йде у потрібному для мера напрямку!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім25.01.16, 20:05

    Це хороша і зрозуміла справа, для підтримки родинних стосунків із земляками в Україні поляки привезли подарунки. Але що там робить наш тоборський мер, невже відчув у собі чужу кров?

    ВідповістиВидалити