24 листопада 2015

У Баранівці експерти з Німеччини розповіли про децентралізацію влади


19 листопада у Баранівській міській раді пройшла подіумна дискусія на тему «Децентралізація влади. Місцеве самоврядування», організатором якої виступив Фонд Конрада Аденауера в Україні.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

Експерт міністерства закордонних справ Німеччини щодо розвитку громад Зігурд Троммер розповів представникам органів місцевого самоврядування про види податків, які надходять до бюджету Німеччини, податкові знижки для підприємств, які купують землю і доплати для фермерів, які будують установки для отримання біогазу.

"До бюджету Німеччини надходять податки на доходи населення, на додану вартість, на енергію, на спадок, на лотерею, на купівлю земельних ділянок та ін.. Громади можуть самі встановлювати свої податки. Наприклад, податок на друге житло. Підприємства мають податкові знижки тоді, коли купують землю для виробництва, яке працюватиме на цій землі не менше 10 років. Фермери, які будують у себе установки для отримання біогазу, одержують певну суму на купівлю апаратури", - йдеться у повідомленні.

Розповіли німецькі експерти і про відповідальність за ухилення від сплати податків.

"За ухилення від сплати податків існують величезні штрафи та тюремне ув’язнення. 500 тисяч євро від держави отримують ті, хто надає докази про ухилення від сплати податків громадянами", - зазначено у повідомленні на сайті міськради.

На завершення дискусії міський голова подарував іноземним гостям буклети про Баранівку, подякував за змістовний захід і висловив надію на подальшу співпрацю.



фото з сайту Баранівської міськради

1 коментар: