06 листопада 2015

73-річну бабусю з Баранівського району судили за вирощування маку


У Житомирі судили 73-річну бабусю з Баранівського району, яка влітку вирощувала на присадибній ділянці мак. Правоохороці його знайшли, вилучили і розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє сайт Житомир.today

Ганна Яківна у свої 73 роки вперше “тягається” по судах. Вона вже рік не була у Житомирі і приїхала з села Баранівського району спеціально в Апеляційний суд. У вересні на першому суді у Баранівці Ганну Яківну виправдали. Вона визнала вину, розкаялася та заплатила 306 гривень і 90 копійок за судові витрати та за експертизу маку.

Я 30 років працювала на фермі, ніде нічого поганого не робила, чоловік у мене зараз після мікроінсульту, на сусідку його залишили. Добре, що онучка зі мною пішла, бо я би не знала куди йти. А я ще й палила солому влітку, обгоріли руки, обличчя теж, то ще й кілька тижнів лежала просто”, - розказала Ганна Яківна.

Виявилося, що сусідку Ганни Яківни за вирощування маку у меншій кількості суд визнав винною. Вона, за словами бабусі, заплатила десь 500 гривень.

Перед засіданням суду пані Ганна переживала, навіть почала молитися. Проте, сміялася, що на небі у неї буде ще один суд.

Я по дурості той мак посіяла. Та я усім у селі і районі розкажу, що не можна мак вирощувати”, - розповіла вона.

Прокурорка подала апеляційну скаргу, де просила скасувати рішення першого суду та переглянути покарання.

Дійсно, людина заслуговує на співчуття, але Баранівським судом у вересні розглядалися два аналогічних порушення. Щодо сусідки, яка посіяла 230 голів маків, суд прийняв зовсім інше рішення, ніж до доповідачки, яка посіяла 400”, - зазначила Кравчук у виступі.

Після того, як судді вийшли до нарадчої кімнати, вони зачитали рішення:

Суд постановляє апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а рішення суду першої інстанції залишається без змін. Ми залишаємо в силі рішення Баранівського суду”, - зачитав суддя Романов.

Так, Апеляційний суд Житомирської області виправдав Ганну Яківну. Бабуся, виходячи із суду, сказала охоронцям, що більше до них не повернеться. Але за прокурором залишається право ще подати скаргу.



Нагадаємо, наприкінці червня у селі Смолдирів Баранівського району правоохоронці зібрали з двох присадибних ділянок "врожай" із майже 700 рослин маку.

Немає коментарів:

Дописати коментар