04 листопада 2015

Співкамерникам, які у СІЗО зґвалтували підлітка з Довбиша, загрожує до 7 років за ґратами


Прокуратурою м. Житомира затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітнього) КК України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У ході досудового розслідування встановлено, що двоє неповнолітніх вчинили насильницькі дії над 14-річним жителем Баранівського району, затриманого за крадіжки, під час його перебування у слідчому ізоляторі Житомирської установи виконання покарань №8. Скоєння злочину щодо неповнолітнього викликало значний суспільний резонанс, у зв’язку з чим його розслідування перебувало на контролі прокуратури області», - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.

Нагадаємо, влітку 2015 року 14-літнього підлітка, затриманого за крадіжки у Баранівському районі госпіталізували зі слідчого ізолятора з розривом прямої кишки.

Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень та неналежного виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх службовими особами Житомирського СІЗО.

Немає коментарів:

Дописати коментар