08 жовтня 2015

Столичні лікарі обстежили майже півтори сотні дітей Баранівського району


3 жовтня спеціалісти Київської міської клінічної лікарні № 8 провели у приміщенні районної лікарні безкоштовне обстеження майже півтори сотні дітей з усього Баранівського району.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

Проводили обстеження юних пацієнтів: дитячий кардіолог, дитячий гастроентеролог, 3 педіатри та 2 лікарі з ультразвукової діагностики.

 У ході обстеження 72 дитини пройшли ультразвукову діагностику черевної порожнини та зоба, 14 дітей – фіброгастродуоденоскопію (зондування стравоходу, шлунка та 12-палої кишки). На прийомі у кардіолога побувало 48 юних пацієнтів, у гастроентеролога – 20, у педіатрів – 62. Дітей віком до 3 років обстежував окремий лікар-педіатр, котрий спеціалізується саме на цій віковій групі.

За результатами обстеження у 9 дітей діагностовано дискінезію жовчовивідних шляхів, у 11 - хронічні гастродуоденіти, у 1 – язву 12-палої кишки. У багатьох дітей виявлено хвороби серця. Усім юним пацієнтам, у яких діагностували ті чи інші захворювання, призначено відповідне лікування. Крім того, 40 дітей, що становить третину від загальної кількості обстежених, направлено на подальше лікування в Київську міську клінічну лікарню № 8.

Даний захід проходив під патронатом голови Баранівської райдержадміністрації Миколи Вельчинського та за підтримки депутата обласної ради Анатолія Остудімова, котрий надав значну допомогу, щоб київські лікарі провели обстеження дітей району.

Подібна медична акція дала змогу батькам і дітям району не долати сотні кілометрів до столиці, а безпосередньо на місці, безкоштовно, пройти діагностику та порадитися з київськими спеціалістами щодо подальшої тактики лікування.



фото з сайту Баранівської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар