23 вересня 2015

У Баранівській школі № 2 вшанували пам’ять партизанів та підпільників


22 вересня у Баранівській школі № 2 відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню партизанської слави, під час якої присутні вшанували подвиг партизанів та підпільників у період німецько-радянської війни.

У подвір'ї школи після коротких виступів учнів присутні вшанували пам’ять про загиблих партизанів та підпільників хвилиною мовчання.

Завершилась урочиста лінійка покладання квітів до пам’ятного знаку партизанці-підпільниці Ользі Сябрук, чиє ім'я носить Баранівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2.




40 коментарів:

  1. Моя рідна Школа!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім23.09.15, 15:45

    Гарний захід. Шкода тільки, що тут співалися пісні російською мовою. Колишні радянські пісні, які так полюбляє слухати Путлер на кремлівських урочистостях. Сергій Володимирович, дозвольте вам нагадати, що є чудові українські пісні, присвячені подіям Другої світової війни: "Степом, степом", "Журавка", "Партизанська дума", "Любіть Україну", "Спасибі, солдати" та інші. Є й пісні, котрі співали воїни УПА: "Там під львівським замком...", "Пливе кача", "О.Україно!" і т.д. Доки ми будемо користуватися піснями й мовою нашого окупанта? Гірко й боляче, що хлопці на Сході проливають кров за єдину й неподільну Україну, а ми в тилу піснями славимо солдатів держави-окупанта. Прикро!!! Прошу організаторів трохи відповідальніше ставитися до підбору репертуару. Це ж насамперед ПАТРІОТИЧНИЙ захід!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я з Вами незгодний. Особисто мені байдуже, якою мовою написаний вірш чи пісня, і хто за національністю її автор. Мистецтво не має кордонів. Чому ж тоді Вас не переймає той факт, що Ольга Сябрук воювала на боці радянської армії? Може варто тоді перейменувати школу і демонтувати пам'ятний знак?

      Видалити
    2. Пішов ти на три букви зі своїм УПА. Таких як ти тут десяток в районі, пятеро - дописувачі цього блогу, тому сиди і мовчи. Патріоти не ті хто вміє кричати Слава Україні і прославляти УПА, а той хто бажає Україні добра, миру, поважає іншу думку і незалежно якої національності людина і якою мовою говорить головне, щоб був справжнім громадянином України.

      Видалити
    3. Анонім23.09.15, 21:27

      Дуже слушне зауваження . Від всього кацапського потрібно відмовитись , чому інші країни вже відмовилися , навіть ряд країн бувшого радянського табору .

      Видалити
    4. Сіцінський Сергій Володимирович, директор школи №223.09.15, 21:47

      Шановний аноніме(пишу з маленької букви звернення через те, що не поважаю вас), стосовно використання російської мови чи пісень у заході патріотичного виховання - не згоден з тим, що російська мова є мовою окупантів, російська мова - мова братнього для українців народу, одна із шести мов міжнародного спілкування, на жаль, мовою якою писав Пушкін, Достоєвський, Гоголь, Чернишевський, Тарас Шевченко зараз користуються недолюди на кшалт Путіна, Лаврова та інших покидьків землі. Прошу вас(знову з маленької букви), аноніме, не забувати, що російською, а не путінською мовою говорили герої Краснодону, яких німецькі фашисти скидали у шахту, російською Богдан Хмельницький підписав договір із шляхтою та Росією про мир, який дав вистояти молодій українській Державі, Михайло Грушевський завдяки багатомовності зміг донести до світу та Московії(її кращим представникам) прагнення та волелюбність українського народу. Якщо у тебе, аноніме, не вистачає сміливості назвати себе, якщо ти вважаєш себе УКРАЇНЦЕМ, ПАТРІОТОМ, то будь-ласка, або покажи, що ти людина, яка бажає добра ДІТЯМ УКРАЇНИ, або більш ніколи не лізь на цей сайт, себе ти вже показав -аНонім!
      І на закінчення - учні ШКОЛИ №2 зробили цей захід від душі і без адміністративного впливу -саме цим я пишаюся, я люблю нашу школу

      Видалити
    5. Віктор24.09.15, 00:41

      Я теж люблю нашу школу. Сергію Володимировичу, не плутайте грішне з праведним. З поваги до директора моєї школи, зауважу, до хорошого директора, я не буду аналізувати "доказову частину" Вашого коментаря, чи визначати глибину думки, скажу лише, що не варто так болісно реагувати на щиру пораду небайдужої дописувачки, яка дійсно бажає добра дітям України, та категорично забороняти їй кудись там лізти. Поважайте опонента, Ви ж не якийсь тут Торнадо, чи йому подібні клоуни, їх тут трохи є, але до них і питань нема. Ваші учні молодці, в т.ч. і завдяки Вам.

      Видалити
  3. Директор на 100% правий.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.09.15, 09:18

      Директор на 100% неправий. Захід носив насамперед виховний характер і проводився в стінах українського державного (зауважую: не приватного!) навчального закладу. То кого ми виховуємо: патріотів України чи перекотиполе без свого коріння? Питання не в тому, якою мовою написані пісні. Питання в самих піснях. Саме вони звучали в Донецьку під час так званого Параду Ганьби 9 травня, вони звучали в той день і в Кремлі. Росія сама дала чітко зрозуміти, що вона - правонаступник усього радянського. Я люблю читати в оригіналі Пушкіна й Гоголя, так само як і Роберта Бернса чи Оскара Уайльда. Але не потрібно змішувати шедеври світової літератури з радянськими замовними творами. З приводу використання пісень УПА скажу наступне: усіх наших хлопців проводять в останню путь під звуки старовинної лемківської пісні "Пливе кача". Це наш біль, і це наша пісня! Та весь світ говорить, що кращих пісень, ніж українські, годі й шукати! Але дехто, як репях, чіпляється за все радянське. Я за те, щоб наші діти зростали ПАТРІОТАМИ. По-іншому наша нація перестане існувати!
      А другу школу я теж люблю, поважаю її керівництво і вчителів. Але свою дитину вже принципово не віддам туди, бо немає там щирої української душі.

      Видалити
    2. Анонім24.09.15, 13:46

      Шановні ПАТРІОТИ.Ви вже своїм патріотизмом всіх задовбали.Сунете свого поганого носа куди треба і не треба.Директор лучше знає що йому робити. І я згоден з думкою СВТ_М

      Видалити
  4. Костя24.09.15, 15:29

    Гарний захід, хороші діти, навіть школа жовта, а небо блакитне. Здавалося б, до чого можна додовбатись? На тобі - пісні не ті! Складається враження, що якщо і пісні були б ті що треба, то сказали б що звучать вони з колонок російського виробництва або бант у якоїсь зі школярок не того кольору. Приходжу до висновку, що є у Баранівці така категорія людей, яким принципово все не так. Тому доводити їм щось - марна трата часу. На рахунок відсутності у школи №2 української душі - взагалі брєд.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім24.09.15, 16:28

    Та школу розвалити, збудована при СРСР.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.09.15, 14:12

      Невже легше розвалити школу, ніж просто внести певні корективи в репертуар?

      Видалити
  6. Анонім24.09.15, 18:44

    Скажіть мені , якщо ми вчителі школи №2 не виховуємо патріотичний дух у дітей,- то чому ж на дитячих очах ( під час лінійки ) бриніли сльози? Думаю , інших доказів щирих почуттів годі й шукати...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.09.15, 12:01

      То були щирі сльози скорботи й співчуття. І це добре, що в школі привчають дітей співчувати чужому горю. Але прошу не плутати співчуття з патріотизмом. Коли в Тбілісі зайшли танки, відомий співак Вахтанг Кікабідзе відразу ж відмовився від усіх радянських нагород. То був вчинок справжнього чоловіка і справжнього патріота. А ми тут уже кілька днів мусолимо одну тему: виконувати на святах радянські пісні чи ні. Соромно, друзі!

      Видалити
  7. Оксана..24.09.15, 20:12

    Директор влучно прокоментував.Звичайно, завжди легко ганьбити працю когось, при цьому, нічого самому не робити. Але, проводячи такі заходи- треба бути компетентним педагогу і відчувати доцільність того чи іншого матеріалу для публічних виступів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Світлана24.09.15, 22:53

      Влучно що? Затерті до дірок совкові шаблони про Пушкіна і Гоголя, якого все життя мучив комплекс меншовартісного українця? Чи в Краснодоні постраждало від фашистів більше людей як у нас, а Оля Сябрук, іменем якої названа школа, напевно, померла від грипу? Ще про Валю Котика і Павлика Морозова забув розповісти. А про незрозумілу ненависть до цілком коректного коментатора годі й говорити, це взагалі ні в які ворота, але про це вже тут хтось писав. Прикро.

      Видалити
    2. Оксана..25.09.15, 21:33

      Влучно те, що захищає довірену йому школу різними аргументами, які вважає достатніми, на мою непересічну думку.

      Видалити
    3. теж анонім25.09.15, 23:41

      А на мою пересічну думку, на школу ніхто не нападав, навпаки, всі хвалять, і це правильно. Від чого ж її захищати? Може, я щось пропустив...

      Видалити
    4. Анонім26.09.15, 19:46

      Хвали мене, моя губонько!

      Видалити
  8. Анонім25.09.15, 18:49

    Дуже гарний захід. Молодці! Школа №2, як завжди, на висоті. Так тримати!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. теж анонім25.09.15, 23:28

      Справді, для Школи №2 вже якось звично отримувати похвалу, щоб не робили - все клас, а тому, що р-о-б-л-я-т-ь. А тут ще й диспут корисний спричинили. Молодці.

      Видалити
  9. Анонім26.09.15, 12:57

    Чуже горе????? Це горе НАШЕ!!!
    А для тебе воно чуже - і не дивно, тобі аби писати пусті слова!-мусолити-твоя робота...
    Пісні тобі не такі?- тебе просто "заїло"......

    ВідповістиВидалити
  10. Для тих з кого пре "патріотизьм..."28.09.15, 03:26

    Нині стало модно де треба й не треба кричати "... в той час як на Сході наші хлопці проливають кров...". Так, проливають! Шана їм і Слава Україні! Але яке відношення це має до партизанського визвольного руху і підпілля часів Великої Вітчизняної? У ті часи Путлер ще й не народився, Україна була невід'ємною частиною СРСР, російська мова була державною мовою, а українці, в тому числі і наші земляки, служили у Радянській Армії (як і грузини, до речі), то що - може замість вшановувати давайте почнемо їх сьогодні ганьбити і проклинати?
    Просто дивно читати таку, вибачте, дурню "...ми в тилу піснями славимо солдатів держави-окупанта..." Ви що взагалі з головою не дружите? Яких ми окупантів славимо, якщо захід був про вшанування наших земляків - партизанів і підпільників!!! Це ви їх називаєте окупантами? Або : "...Питання в самих піснях. Саме вони звучали в Донецьку під час так званого Параду Ганьби 9 травня, вони звучали в той день і в Кремлі..." Чим пісні винні? Наші діди (а декому - і прадіди) саме з цими піснями йшли у бій, то були ЇХ ПІСНІ і ЇХ ЧАС!!! Яке ви маєте право виривати з контексту історії окремі частини, розчленовувати і паплюжити? На якій підставі? Що було раніше - слава наших дідів, чи ницість Путіна? Писаки-псевдопатріоти довбані!!! Все, на що здатні, це - пересмикувати факти і, з претензією на самого розумного, повчати - як треба. Самі наведіть спочатку лад у себе в головах, перш ніж дурню писати. А якщо Путін наступного 9 Травня послухає "Пливе кача" - то і цю затавруємо? Ідіоти...
    Таки не ведіть своїх дітей до другої школи, якщо ви їм таку "правду" сповідуєте. І до першої, чи то б пак, гімназії, також не ведіть!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для тих, з кого пре ненависть28.09.15, 11:59

      Шановні ненависники, ви забуваєте про те, що цього року відповідно до Указу Президента України в усіх державних закладах, у тому числі, і в навчальних, мали відзначатися заходи до Дня партизанської слави, але під час цих заходів нарівні мали вшановуватися як радянські партизани, так і підпільники УПА. Бо і ті, й інші боролися за волю України. А з цими піснями, які звучали на шкільному заході, ніхто не йшов у бій під час Другої світової війни, бо написані вони були вже в післявоєнний час. Але що можна вимагати від колишніх комсомольців, які нині керують державними установами? Радянська ідеологія міцно засіла в їхніх мізках. Шкода тільки, що вони продовжують насаджувати її вільному новому поколінню українців! І така гостра реакція на звичайну дружню пораду свідчить про одне: Alter Ego зашкалює як учнів, так і окремих педагогів школи №2. Бо справжній майстер завжди адекватно реагує на поради, так як він постійно в пошуку, постійно вчиться. А люди з комплексом Alter Ego завжди кричать, що вони найкращі, найсильніші, найдосвідченіші. І не дай Бог, якщо хтось скаже, що це не так! Мною спеціально було запущено психологічну пастку про танки в Тбілісі. Насправді Саакашвілі і грузинські патріоти не допустили цього. На жаль, ніхто й не помітив цієї завідомо неправдивої інформації. А це означає, що коментаторів цікавили не так факти, викладені в повідомленні, як сама його суть: критикується чи ні школа №2? І це свідчить про одне: егоїзм і ненависть засліпили серця багатьох коментаторів. Особисто я нічого не маю проти школи №2 та її директора! Він на своєму місці! І школа ця дає гарні знання! Але ви завжди будете другими, якщо так гостро реагуватимете навіть на найменшу коректну пораду! Самовпевненість - поганий помічник для руху вперед. Це шлях до деградації!!!!
      Історію України прошу читати не тільки в радянському її викладі, написаному в КДБ. Для прикладу прочитайте монографії Михайла Грушевського, Ореста Субтельного, Наталії Полонської-Василенко та інших відомих істориків. Повірте, дізнаєтеся багато цікавого як про події Другої світової війни (у тому числі й про героїв-краснодонців, частина з яких була закатована не тільки гітлерівцями, а й доблесними особістами КДБ), так і про інші білі сторінки нашої славної історії.
      Для тих, з кого не пре патріотизм: заспівайте в російській школі на лінійці, присвяченій партизанському руху, радянську "Пісню про Дніпро" українською мовою. Наслідки очевидні, хоча то є пісня радянської доби. Повчіться в росіян, як треба любити свою Батьківщину! До речі: ДНР та ЛНР виникли на території, де компактно проживала "пята проросійська колона" або русскоязичноє насєлєніє...
      Прикро, що дехто й досі вважає себе не частиною великого українського народу, а насєлєнієм...

      Видалити
    2. Анонім28.09.15, 22:13

      Alter Ego -не означає егоїзм, навпаки, це термін, яким позначається властивість людини передавати свої почуття чи властивості іншим. Це властивість ЛЮДИНИ ставати такою, яка привнесе радість іншому, зможе створити умови для співіснування з навколишнім середовищем. Alter ego -"моє друге я", тобто це те, що людина готова віддати, поділитись, а Ви, на жаль, не можете Латинь перекласти правильно, і вважаєте, що корінь слова дає "егоїзм".... вчіть мови

      Видалити
    3. Вікіпедія про Alter Ego29.09.15, 11:15

      Alter ego (лат. «інше я») — друга сутність людини, друга особистість або особа всередині особи. Грецьке слово «[εγω (его)]» («я») складає основу відомого всім слова «егоїст» — себелюбець.
      Alter ego (лат. «другое я») — вторая сущность человека, вторая личность или персона внутри персоны. Альтер-эго в психологии называет реальную или выдуманную альтернативную сущность человека. Это может быть абсолютно любая персона или образ: литературный герой, псевдоним и связанный с ним прототип, наместник. Кроме того, в человеке может быть не одна, а несколько личностей, которые появились в результате ПСИХИЧЕСКОГО расстройства.

      Видалити
  11. Анонім28.09.15, 08:22

    Браво! Оце істина правда.А то дуже розходились з своїм патриотизмом,і сунуть його куди треба і нетреба нерозібравшись з ділом.СТИДОБА.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.09.15, 15:50

      То правда чи істина? Чи істинна правда? Спочатку навчіться грамотно викладати свої думки, а вже потім суньтеся зі своїм горе-патрИотизмом. Чи це може в школі №2 вас так грамотно навчили писати? Шкода, якщо так.

      Видалити
    2. Анонім28.09.15, 16:50

      Ви свою грамотність прикладіть собі до спини.І не вказуйте як кому що робити чи писати...

      Видалити
    3. люди не будьте ба-ра-нів чанами а будьте жителями БАРАНІВКИ барани в чанах то варені барани, не будьте ними....

      Видалити
  12. Марко29.09.15, 00:09

    Ого, то дискусія ще триває, динозаврам не спиться, чого б ото...

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім29.09.15, 21:17

    Питання до прихильників УПА
    Чим можна виправдати тисячі безневинних жертв, які загинули під час Волинської різні 1943 року?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це питання до сталінського НКВД, переодягнуті в упівців спецзагони яких вбивали поляків, провокуючи їх до помсти українцям, на захист земляків ставали воїни УПА, це вже доступні документи з архівів КДБ. Сталін робив етнічні зачистки по Бугу на обох берегах, з території Польщі витискав українців (нині члени ГО "Холмщина" мешкають переважно на Волині), а з українського берега в т.ч. і в такий спосіб витіснялися поляки. Операція "Вісла" розпочата в 1939 році мала таке продовження. Часи були страшні. Тому варто трохи погуглити довкола тих подій, щоб трохи розвиднилось.

      Видалити
    2. пане Олеже кому ти пояснюєш, воно вчилося в школі №2 ,історію УКРАЇНИ знає теж на 2, та це не один з тієї школи , що не дала людям належної освіти по їсторії.... вони тільки вчили і вчать народ всьому савейцькому....кому тут коли розвидниться.... дійсно шо маркодинозаври тупоголові....

      Видалити
    3. Я теж вчив історію в школі №2, вчили мене добре, а головне - навчили вчитися, бо жодна школа не може навчити всьому, а от привити інтерес до знання, здається, там уміли завжди.

      Видалити
  14. Може я і воно і вчилося на 2, але ви мене непереконали. ви вчите народ всьому фашистському. Ганьба вам.Пани

    ВідповістиВидалити
  15. для фе...01.10.15, 05:53

    фе, воно ,вчилося ,ти дуже фе не пахнеш а смердиш .... а кому ти треба щоб тебе щей переконувати .... ганьба отаким фе.... бо з головою погано .... де ти ціх фашистів бачиш ,ти сам фе перший фашист....

    ВідповістиВидалити
  16. А нас рать01.10.15, 16:32

    Ганьба ганьба ганьба

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. рать на вас ....02.10.15, 14:30

      вас велика рать таких недоумків і всі хочуть нас рать на все і це все ви робите ...
      кому що пояснювати треба іще...

      Видалити