09 серпня 2015

Через аномальну спеку у Баранівському районі може розпочатись масовий мор риби


У зв’язку з аномально високою температурою повітря та відсутністю опадів у річках Баранівського району, як по всій Житомирської області вцілому, вже невдовзі може розпочатись масова загибель риби.

Про це повідомляє Житомирське обласне управління рибоохорони.

Однією з основних причин, яка може призвести до масового мору риби, в обласному управлінні рибоохорони назвали високу температуру води, яка у середньому по регіоні становить 25-27 градусів.

Також, за словами фахівців, причиною мору риби може стати так зване "цвітіння" води, і як наслідок, зменшення концентрації кисню у водоймах. Таким чином, додали в управлінні, якщо ситуація найближчим часом не зміниться – риба почне гинути від нестачі кисню.

"Першими постраждають найбільш чутливі до вмісту кисню у воді риби – судак, білий амур тощо. Якщо така висока температура триматиметься й далі, то мору не уникнути по всій території області. Його масштаби залежать від повноводності та течії у водоймі – чим менш повноводна річка, тим серйознішою буде загибель риби", - відзначила іхтіолог Житомирського обласного управління рибоохорони Інна Порхун.

Нагадаємо, 13 липня рибоохорона вже фіксувала масову загибель риби на річці Хомора у Баранівському районі. Як встановила експертиза, риба загинула саме від задухи, спричиненої спекою та відмиранням синьо-зелених водоростей, які продукують кисень у воді.

Немає коментарів:

Дописати коментар