17 серпня 2015

У Баранівському районі створили першу територіальну громаду


На позачерговій сесії Житомирської обласної ради, яка відбулась 14 серпня, було прийняте рішення про створення Дубрівської сільської об’єднаної територіальної громада з центром у селі Дубрівка.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Як повідомляв сайт місто Баранівка, на позачергову сесію обласної ради виносилось питання про створення 8 територіальних громад, серед яких була і  Дубрівська.

Депутати облради більшістю голосів підтримали дане рішення. Таким чином до складу Дубрівської територіальної громади увійшли села: Дубрівка, Красуля, П’ятирічка, Зірка, Мокре, Забара, Вересна, Закриниччя, Радулин, Зелений Гай, Стовпи і Хижівка.

Це означає, що на місцевих виборах 25 жовтня селищні голови та депутати будуть обиратись уже в новоутворених об’єднаних громадах, а в селах, які увійшли до складу певної громади, – обов’язки старости до оголошення виборів старост автоматично виконуватимуть нині діючі сільські голови. Оголошувати та проводити вибори старост в селах територіальних об’єднаних громад будуть відповідні ради цих громад.


фото з сайту Житомирської обласної ради 

Нагадаємо, перспективний план формування територій громад Житомирщини схвалений рішенням обласної ради 28 травня і затверджений на засіданні Кабінету Міністрів України 12 серпня. Згідно із розпорядженням Уряду, в області пропонується створити 37 спроможних об’єднаних територіальних громад. Кількість районів поки що не змінюється.

Немає коментарів:

Дописати коментар