10 серпня 2015

У Баранівському районі утримається максимальний п’ятий клас пожежної небезпеки


За прогнозом синоптиків, у Баранівському районі очікується сильна спека, яка триватиме до 13 серпня. Крім того, в районі утримається максимальний п’ятий клас пожежної небезпеки.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

"У зв’язку зі спекотною погодою в області утримується найвищий 5 клас пожежної небезпеки. За вихідні сталося 55 пожеж, рятувальниками здійснено 23 виїзди на гасіння сухої трави. Зареєстрована 1 надзвичайна ситуація", - йдеться у повідомленні.

На найближчі 3 дні очікується, що температура повітря сягатиме +35 градусів. Тож рятувальники закликають неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Категорично заборонено розводити багаття та спалювати післяжнивні залишки, навіть у приватних домоволодіннях. Також слід пам’ятати про небезпеку паління і не використовувати відкритий вогонь поблизу хлібних і лісових масивів.

"У місцях збирання врожаю повинна чергувати пристосована для цілей пожежогасіння техніка. Поля мають бути обкошені та оборані для запобігання перекидання на них пожеж від займань сухої трави чи викинутого недопалка. Кожен працівник сільськогосподарського підприємства повинен знати порядок дій на випадок виникнення пожежі і вміти користуватися первинними засобами  пожежогасіння", - зазначають рятувальники.

Немає коментарів:

Дописати коментар