24 червня 2015

У Баранівському районі зростає рівень підліткової злочинності


За даними прокуратури Баранівського району, протягом I-го півріччя 2015 року на території району неповнолітніми та за їх участю вчинено 12 злочинів, у той час як за аналогічний період 2014 року - 9.

Про це місто Баранівка повідомила прокурор Баранівського району, радник юстиції Галина Пилипчук.

Згідно з повідомленням, деякі неповнолітні, ставши на хибну стежку злочинної діяльності та усвідомлюючи всю неправомірність своїх дій, продовжували неодноразово скоювати злочини не тільки у Баранівському районі, але й на території інших районів.

Найбільший відсоток злочинів було скоєно неповнолітнім жителем смт Довбиш Баранівського району, який протягом останніх 6 місяців вчинив понад 20 крадіжок на території Баранівського, Романівського та Червоноармійського районів. Усі крадіжки неповнолітній вчинив у вечірній та нічний час.

Як наслідок, 10 червня Баранівським районним судом Житомирської області задоволено клопотання прокурора прокуратури Баранівського району та неповнолітньому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно характеристик зі школи він часто пропускав уроки, батьки життям дитини не цікавляться, впливу на його поведінку не мають, за місцем проживання він також характеризується негативно.

Злочинність неповнолітніх, на думку Галини Пилипчук – це серйозна проблема, оскільки суб’єктами вчинених злочинів по суті є діти, які лише починають своє доросле життя.

Саме тому, з метою посилення боротьби зі злочинністю в дитячому середовищі, підвищення ефективності превентивних заходів для недопущення скоєння неповнолітніми повторних злочинів прокуратурою району було ініційовано та проведено міжвідомчу нараду, одним із питань порядку денного якої був пункт: «Про стан запобігання і протидії бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх в Баранівському районі».

У нараді взяли участь т.в.о. начальника Баранівського РВ УМВС України в Житомирській області Морозюк С.В., в.о. начальника служби у справах дітей Баранівської райдержадміністрації Лавренюк П.В., начальник відділу освіти Баранівської РДА Мирончук М.Д. та начальника Баранівського підрозділу МВ КВІ управління ДПтС України в Житомирській області Осіпчук Ю.М.

Заслухавши та проаналізувавши звіти керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Баранівського району було прийнято рішення про підвищення взаємодії уповноважених органів в сфері боротьби із дитячою злочинністю.

Особливу увагу вирішено приділити сім'ям, що опинились у складних життєвих обставинах.

З метою протидії зростання рівня злочинності неповнолітніх та виявлення і усунення причин та умов, що сприяють вчиненню кримінальних і адміністративних правопорушень дітьми, які проживаютьу районі, у найближчий час заплановано проведення низки заходів.

Зокрема виявлення фактів реалізації неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів та неповнолітніх в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння у вечірній та нічний час.

Немає коментарів:

Дописати коментар