26 червня 2015

Виконком Баранівської міськради збільшив плату за харчування дітей у дитсадку на 50 %


Виконком Баранівської міської ради збільшив на 50 % вартість харчування дітей, які відвідують ДНЗ "Сонечко". За відповідне рішення проголосували члени виконкому на засіданні, яке відбулося 18 червня.

"Встановити середню вартість харчування однієї дитини на день у міському дошкільному навчальному закладі "Сонечко" на 2015 рік у розмірі: ясельна група (діти у віці від 0 до 3-х років) - до 20 грн, дошкільні групи (діти у віці від 3-х до 6-ти років) - до 30 грн", - йдеться у рішенні виконкому міської ради від 18 червня.

Нагадаємо, згідно рішення виконавчого комітету міськради від 22 січня середня вартість харчування однієї дитини на день у міському ДНЗ «Сонечко» на 2015 рік становила: до 17 грн у ясельній групі та до 20 грн у дошкільних групах.

Батьківська плата за харчування дітей в міському ДНЗ «Сонечко» лишається незмінною - 60% від фактичної вартості харчування на день. Оплата здійснюється за дні відвідування дитиною дошкільного навчального закладу. Незмінним (50%) лишається і розмір батьківської плати за харчування дітей для батьків, які мають трьох і більше дітей.

Також лишаються звільненими від батьківської плати за харчування в міському ДНЗ «Сонечко» діти із сімей, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, чиї батьки є безпосередніми учасниками АТО (на період перебування в зоні АТО) та дітей військовослужбовців, загиблих під час проведення АТО.

8 коментарів:

  1. Тетяна26.06.15, 17:11

    Вони шо здуріли,за садочок 600грн.буде платить,та туди половина ходити не буде

    ВідповістиВидалити
  2. Якби у мене була зарплата як у працівників міської ради та пенсія як Паламарчуа Г.А., то я б платила

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім26.06.15, 18:29

    В обласних центрах платять меше, бо половину сплачує міська рада

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім26.06.15, 21:44

    Батьківська плата за харчування дітей в міському ДНЗ «Сонечко» лишається незмінною - 60% від фактичної вартості харчування на день.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім28.06.15, 20:20

    То ж в міськраді,мабуть,не вистачає грошей на 100%-ну премію, от і компенсують за рахунок батьків!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Міськвиконком30.06.15, 14:24

    Інформуємо жителів міста Баранівки, що на засіданні міськвиконкому було прийнято рішення підвищити середню вартість дітодня, а не батьківської плати за харчування. Батьківська плата відповідно до Закону України "Про дошкільну освіту" з 01.01.2015 року має складати в міських ДНЗ не менше, ніж 60% фактичної вартості дітодня. Саме в такому обсязі її сплачують і надалі будуть сплачувати батьки, чиї діти відвідують міський ДНЗ "Сонечко", оскільки міськвиконком встановив мінімальну батьківську плату за харчування дітей. Решта коштів за харчування (40%) оплачується з міського бюджету. Крім того, від плати за харчування повністю звільняються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також інших пільгових категорій. Видатки на їх харчування покриває міський бюджет. Крім того, батьківська плата за харчування дітей з багатодітних сімей зменшується на 50%, тобто батьки таких дітей сплачуватимуть 30% фактичної вартості дітодня. Підвищення вартості дітодня пов'язане насамперед із зростанням цін на продукти харчування. Рішення прийнято до кінця поточного року, при цьому враховано постійне зростання вартості основних продуктів харчування, таких як: крупи, овочі, молокопродукти тощо. Це не означає, що вже з липня один дітодень буде коштувати 20 чи 30 гривень. То є ліміт, який не повинен перевищуватися при проведенні закупівель, тобто вартість дітодня має бути не більшою за 20 чи 30 гривень. Зокрема, нині один дітодень у ясельній групі коштує майже 18грн., а в дошкільних групах - майже 24грн., що не перевищує згаданого ліміту. Одночасно зазначаємо, що у ДНЗ "Сонечко" забезпечується повноцінне збалансоване харчування дітей. Упевнені, що в домашніх умовах при нинішніх цінах на продукти харчування батьки не в змозі за 20 чи 30 гривень на день приготувати для дитини страви з риби, м'яса, молока і круп відповідно до встановлених норм.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.07.15, 08:35

      Все вірно, якщо батьківську плату не можна підвищувати, то тоді збільшимо вартість трудодня, про це ж нічого в законі не сказано!

      Видалити