05 червня 2015

У Баранівці відсвяткували 20-ту річницю заснування костелу святого Станіслава Єпископа


31 травня, в урочистість Пресвятої Трійці, вірні міста Баранівки святкували двадцяту річницю заснування парафії та консекрації храму святого Станіслава Єпископа Мученика.

На свято прибув ординарій Київсько-Житомирської дієцезії архієпископ Петро Мальчук, вірні з сусідніх парафій, а також священики і брати, які працювали у костелі святого Станіслава Єпископа Мученика упродовж минулих років.

Також привітати вірян зі святом завітав Баранівський міський голова Анатолій Душко.

Парафіяни з великою радістю переживали це свято та знаючи чого їм коштувало, аби цей храм постав - дякували Богові та усім священикам, які там працювали та працюють.








Довідково: 20 років тому місто не мало свого католицького храму. Тому вірні з Баранівки, Полянок, Середні, Таборів, Озерянки, Цеберки, Ольшанки, Улянівки та інших сіл протягом багатьох років відвідували костел в Полонному, який розташований за 25 км від Баранівки.

За натхненням Святого Духа і за ініціативою отця Станіслава Широкорадюка (сьогодні Ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії), який на той час був настоятелем полонської парафії, у 1986 році в Баранівці було проведено збір підписів для реєстрації релігійної громади віруючих. У 1987 році почали збирати та оформляти документи на дозвіл реєстрації парафії та виділення земельної ділянки для будови храму.

У липні 1991 року єпископ Ян Пурвінський освятив камінь під фундамент храму.

29 жовтня, 20 років тому, храм було освячено єпископом-ординарієм Житомирської дієцезії Яном Пурвінським (з архіву парафії св. Станіслава).

За повідомленням отця диякона Ростислава Печенюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар