21 травня 2015

Що робити баранівським школярам, які не склали ЗНО ?


Міносвіти надало можливість учням, чиї результати державної підсумкової атестації (ДПА) у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) були анульовані, скласти додаткові іспити.

Про це повідомляє сайт Житомирської облдержадміністрації.

354 учні допустили серйозні порушення під час проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури, і їхні результати були анульовані. У житомирській області таких учнів 9. Проте, Міністерство освіти і науки дозволило таким випускникам повторно пройти ДПА з української мови (лист МОН № 1/9-246 від 15.05.2015) безпосередньо у навчальних закладах.

Учні або їх батьки повинні подати заяву до свого навчального закладу. Потім педагогічна рада має ухвалити рішення допускати претендента чи ні до повторної атестації. Атестація проводиться у строки, визначені наказом МОН України від 20 лютого 2015 р. № 192 "Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2014/2015 навчальному році". Тобто у загальноосвітніх навчальних закладах:
  • І ступеня - з 12 по 21 травня;
  • ІІ ступеня - з 1 по 8 червня;
  • ІІІ ступеня - 24 квітня.
Якщо претендент складе повторний іспит успішно, він зможе отримати атестат про повну загальну середню освіту, однак не може нагороджуватися золотими чи срібними медалями й не зможе цьогоріч вступати до вищих навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар