13 березня 2015

Баранівські рятувальники навчали школярів, як діяти у разі надзвичайних ситуацій


10 березня на території Баранівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. Ольги Сябрук відбулась громадська акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти", яка проводиться Державною службою України з надзвичайних ситуацій починаючи з 2004 року.

Розпочався захід з тематичних виступів перед дітьми команд дружин юних пожежних. Своїм виступом юні пожежні ще раз застерегли дітей від ігор із вогнем та у вигляді музичної мініатюри нагадали всім присутнім правила безпеки життєдіяльності.

Під час художньої частини акції діти із захопленням відповідали на запитання рятувальників, розповідали про правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці. Змагання на кращого знавця показало, що діти знають, як потрібно діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій. Усі учасники акції отримали пам’ятні сувеніри зі символікою ДСНС.

Проте найбільше загальну повагу у присутніх викликала рятувальна техніка, що була представлена під час перебігу заходу. Для багатьох були вперше засвідчені можливості техніки. Працівники ДСНС розповіли дітям, що саме такі пожежні–рятувальні автомобілі, в середньому по державі, виїжджають за сигналом тривоги кожні дві з половиною хвилини.

Також неймовірне захоплення діти отримали під час гасіння умовної пожежі. Спочатку вогнеборці самі демонстрували своє вміння швидко ліквідувати пожежу, а потім почали запрошувати присутніх. Бажаючих було вдосталь.



Нагадаємо, у Баранівці на території пожежної частини працює консультаційний центр, який створено з метою допомогти населенню отримати оперативну інформацію з питань цивільного захисту та роз’яснити правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар