24 вересня 2014

На День міста до Баранівки приїхали гості – архієпископ та керівник благодійного фонду


21 вересня у Баранівці близько тисячі людей зібралися на площі Волі, щоб відсвяткувати День міста. Цього ж дня православна церква відзначала велике свято - Різдво Пресвятої Богородиці.

Тож у місцевому Свято-Різдво-Богородичному храмі відбулась особлива літургія за участю архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Никодима, який після богослужіння у церкві привітав мешканців Баранівки зі сцени на головній площі міста.

Никодим благословив присутніх на святі військовослужбовців та подарував їм ікони.
Кульмінацією Дня міста стало відкриття та освячення вхідної брами до храму на честь Різдва Богородиці, жовту стрічку на якій перерізали архієпископ Никодим, благочинний Баранівського округу Роман Клим та мер Баранівки Анатолій Душко.

Після цього з імпровізованої сцени прозвучали вітальні слова від чиновників та запрошених гостей міста. Представляючи одного з них – голову Міжнародного благодійного фонду «Відкрите серце» Валентину Чемерис, мер Баранівки Анатолій Душко подякував за постійну допомогу місту.

«Спасибі Вам, Валентино Іванівно! Я дуже хочу, щоб Ви закохались у Баранівку, в мене не треба, бо я дуже такий... консервативний. Я дуже хочу, щоб Ви нам допомагали, бо ми хочемо стати сильнішими», - сказав Анатолій Душко.

Валентина Чемерис привітала баранівчан з Днем міста та побажала, «щоб колосилися поля, щоб сміялися діти, щоб ніколи не плакали матері», а далі відповіла тим, хто вважав святкування 449-річниці Баранівки недоречним у складний для країни час.

«Доки такий народ, як в Баранівці, буде святкувати, родити дітей, гуляти весілля - ми будемо сильні. Нас ніхто не переможе, ніколи в житті… Нас не можна нагнути… Українська нація - сама сильна нація у світі. І нас ніхто не поставить на коліна. Гуляйте сьогодні, святкуйте, пийте! І знайте, що ми будемо завжди праві у всьому світі! Зі святом, мої кохані. Слава Україні! Слава війську українському! Слава вільній Баранівці!», - емоційно завершила свій виступ голова благодійного фонду «Відкрите серце» Валентина Чемерис.





baranivka.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар