10 вересня 2014

У Баранівці створили громадське формування для охорони порядку

У Баранівці зареєстрували громадську організацію з охорони порядку в місті "Баранівка-Правопорядок". Таке рішення було прийнято 21 серпня на засіданні виконавчого комітету міської ради. Громадська організація "Громадське формування з охорони громадського порядку "Баранівка-Правопорядок" діятиме лише в межах міста.

Метою даного формування має бути: сприяння органам місцевого самоврядування, виконавчої влади, правоохоронцям, а також посадовим особам у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів, у захисті життя і здоров'я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха чи інших надзвичайних ситуацій.

Мер Баранівки Анатолій Душко підтримав створення подібних громадських формувань у місті, але, водночас, висловив і занепокоєння з приводу можливого політичного підтексту даної організації та використання зброї.

"Насправді, ми тільки вітаємо створення такого формування, бо дійсно сьогодні суспільство потребує не просто захисту від сепаратистів, ми потребуємо захисту самі від себе. Дуже хотів би, щоб це не була якась політична організація з підтекстом. Зараз в Україні йде війна і необхідно всім схаменутися. Боротися за посади потрібно, але у мирний спосіб на виборах. Посад надзвичайно багато, для цього не потрібно брати зброю і використовувати якісь інші можливості впливу", - сказав Анатолій Душко.

Представник новоствореного громадського формування "Баранівка-Правопорядок" Віктор Сидорівський запевнив, що дана організація покликана сприяти збереженню порядку в місті і не передбачає застосування будь-якої зброї.

"Організація створена для того, щоб узаконити діяльність тих мешканців Баранівки, яким спокій у місті не байдужий, щоб, коли бачимо вчинення неправомірних дій, ми мали право працювати з порушниками законно. Щодо зброї - в статуті громадської організації чітко вказано, що ми не маємо права застосовувати вогнепальну чи травматичну зброю, дозволені лише засоби захисту такі, як газові балончики. Не більше того", - розповів Віктор Сидорівський.

baranivka.blogspot.com

13 коментарів:

  1. Анонім11.09.14, 08:36

    Це ще раз показуе недовiру до державних органiв правопорядку. Що нашi податки якi ми сплачуемо куди вони iдуть? Для мiлiцii е соцiальнi гарантii на випадок втрати здоровя або життя. А що члени даноi организацii будуть мати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.09.14, 14:00

      Що будуть мати? Фінансування від міської ради будуть мати. А говорячи по простому - буде отой Сидорівський з Душком пиляти бюджетне бабло. Не багато. Така собі прибавочка до зарплати.

      Видалити
    2. Анонім12.09.14, 12:30

      Хріна лисого вони будуть мати.

      Видалити
    3. Анонім12.09.14, 12:34

      Якщо самі підуть в страхову компанію і затрахують свою попу на 200 грн. то стільки і отримають.....

      Видалити
  2. Анонім11.09.14, 12:20

    На фронт треба йти,а не не охороняти правопорядок.Найбільші проблеми Баранівки-безробіття і алкоголізм -ніхто на місцевому рівні не вирішить.Ця політика(геноцид народу) іде з верхів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.09.14, 14:03

      На фронт? Ви шо, там же стріляють... Краще по Бвранівці ходити з повязками "Правопорядок".

      Видалити
    2. Анонім12.09.14, 12:33

      А оцей умнік анонім з фронту мабуть пише.

      Видалити
  3. Анонім12.09.14, 12:47

    було вже якось одне формування, що все закінчилось корупційною справою по Гнилорибі, проте й далі заступником працює

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім12.09.14, 23:50

    Представник то Сидорівський, а голова того формування активіст штабу спротиву сам пан Кундельській, який чомусь перебіг зі штабу супротиву до штабу Литвина, напевно щось дуже сильно вплинуло на цей вибір, "шерше ля фам". І як відкоментує цю новину його дочка "журналістка".... Далі БУДЕ...

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім14.09.14, 00:29

    Дааа, з такими кадрами порядок в місті гарантований)))

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім15.09.14, 11:13

    Будуть ганяти малолеток ,щоб пива не пили

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім15.09.14, 21:24

      Ганяти вони будуть по кабінетам різних установ та фінансування собі оформляти. За відкати звичайно. Приватні особи також зможуть бабло відмивати. Це явно Сидорівський там все замутив. Кундельський би сам до такого не додумався ніколи.

      Видалити
    2. Анонім15.09.14, 23:36

      Як так можна, тільки з’являються нові фамілії в статті, то ви вже тут як тут, аби ще раз на когось зверху накакати і облити нечистотами, скільки у вас зла…… так не можна……..

      Видалити