11 червня 2014

У Баранівському районі правоохоронці затримали юних магазинних злодіїв


Продукти харчування та алкогольні напої винесли з магазину у селищі Довбиші невідомі зловмисники. Правоохоронці встановили, що до вчинення крадіжки причетні двоє юних односельчан, один з яких ще навіть не досяг повноліття.


Днями до Баранівського райвідділу міліції звернувся власник магазину у селищі Довбиші, повідомивши, що хтось проник до його торгівельного закладу і викрав звідти продукти харчування, слабоалкогольні та спиртні напої. Всього на загальну суму 2,5 тисячі гривень.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду магазину та навколишньої території було встановлено, що невідомі проникли до приміщення, попередньо розбивши віконне скло. Перепоною їм не стали навіть металеві грати.

– Остання обставина викликала у нас підозри, адже доросла людина не може протиснутися між гратами, - каже начальник Баранівського РВ УМВС Валерій Кравчук. – Усередині приміщення експерти вилучили слідову інформацію та низку речових доказів. 

Правоохоронцям вдалося оперативно вийти на слід зловмисників. Вилучена з місця події інформація підтвердила здогадки міліціонерів і вже за кілька годин особи магазинних крадіїв були встановлені. Ними виявилися 19-річний юнак і його 13-річний товариш. Старший парубок раніше вже мав проблеми із законом і притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічного злочину. Обидва юнаки у вчиненні крадіжки зізналися. Викрадене з магазину правоохоронці виявили за місцем проживання одного з них.


Нині за фактом крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. 19-річному юнакові, відповідно до чинного законодавства, загрожує ув’язнення строком від 3 до 6 років. А його менший поплічник, який не досяг віку настання кримінальної відповідальності, відтепер буде перебувати під посиленою увагою працівників дитячої міліції.

Джерело: mvs.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар