24 квітня 2014

У Баранівському районі оперативники викрили нарколабораторію


Стійке міжрегіональне наркоугрупування, що спеціалізувалося на виготовленні та збуті синтетичного психотропу, було викрито працівниками Баранівського райвідділу УМВС Житомирщини.

Нині у рамках відкритого кримінального провадження міліція встановлює усіх осіб, причетних до збуту психотропних речовин.

Злочинну діяльність двох рівненчан задокументували житомирські правоохоронці під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів.

- Оперативники карного розшуку у с. Дорогань Баранівського району виявили нежилий будинок, віддалений від основного скупчення домоволодінь місцевих жителів, - коментує заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС Житомирщини Юрій Крошко. – Їх увагу привернув факт перебування у закинутому приміщенні час від часу сторонніх підозрілих осіб.

Під час одних із таких відвідин міліціонери затримали двох жителів Рівненщини, а у самому будинку у ході огляду виявили потужну нарколабораторію, де тимчасові мешканці (затримані) виготовляли метамфетамін. Місце, де безпосередньо відбувалися термопроцеси, було обладнано саморобною вентиляційною системою.

З оселі було вилучено спеціальне обладнання, медичні препарати, наркосировину та готовий продукт. Один із затриманих пояснив, що цей будинок належав його родичам. Тож підприємливий ділок одразу ж зорієнтувався, як скористатися оселею.

– Затримані пояснюють, що за добу вони виготовляли до 50 грамів психотропної речовини. Після того готовий продукт перевозили до сусідньої області, де реалізовували у розважальних закладах, за їх словами, за ціною 800 гривень за грам психотропу. Потім знову поверталися до нарколабораторії і продовжували виготовлення нової партії, - розповідає начальник Баранівського РВ УМВС Житомирщини Валерій Кравчук.

Нині за даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб) та ст.317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. У рамках досудового слідства правоохоронці установлюють всіх осіб, причетних до ланцюжку наркоторгівлі.

Фігурантам за сукупністю вчинених тяжких злочинів загрожує однозначне позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Джерело: mvs.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар