15 квітня 2014

ФК "Керамік" списали на цвинтар українського футболу


Видання "Футбол 24" пригадує дюжину команд-примар, які загубили професіональну прописку або й узагалі припинили існування. До впорядкування славних імен нашого професіонального футболу, підштовхнули, зокрема останні події.

Адже окрім київського "Арсеналу" ризикуємо втратити ще й "Таврію" і "Севастополь", що скоротить кількість елітних клубів до унікально низького числа 13.

Про це повідомляє сайт footboom.com

Адже окрім київського "Арсеналу" ризикуємо втратити ще й "Таврію" і "Севастополь", що скоротить кількість елітних клубів до унікально низького числа 13.

У першій лізі маємо "Ниву" та "Миколаїв", які дихають на ладан, а також "Титан", що бачить у перспективі російський триколор. У другій лізі припинило існування хмельницьке "Динамо", миколаївська "Енергія" знялася з другого кола. В сумі - 48 дієздатних клубів, яких у будь-який момент може поменшати. Для порівняння: у першому національному чемпіонаті грали 66 клубів, в наступному - 74.

Дев'яності роки узагалі були прекрасними в тому плані, що абсолютно кожен регіон України репрезентувався на професіональній арені навіть не одним-двома клубами, як зараз, а цілим рядом команд, нехай і скромних. Зате існувала ймовірність, що в той чи інший рік в умовне Комарно чи Бурштин приїдуть зірки київського "Динамо", щоб зіграти на Кубок. А це створювало страшенні ажіотажі, стимулювало хлопчаків "із глибинки" записуватися у футбольні школи тощо, тощо, тощо. Часи змінилися. Наш футбол олігархізувався. Клуби стали конкурентнішими на євроарені, зате ряди маленьких провінційних команд тихо викосив футбольний геноцид.

Житомирська область: «Полісся»/«Хімік» (Житомир), «Керамік» (Баранівка), «Папірник» (Малин), «Система-КХП» (Черняхів), «Житичі» (Житомир), МФК «Житомир», ФК «Коростень».

Немає коментарів:

Дописати коментар